Δύο Χανιώτισσες αυριανές γιατροί… Αρίστευσαν στις πανελλαδικές και «βάζουν πλώρη» για ιατρικές σχολές

δύο-χανιώτισσες-αυριανές-γιατροί-αρ-1475705

Οι εποχές αλλάζουν αλλά οι ιατρικές σχολές παραμένουν μια κορυφαία επιλογή για τους άριστους μαθητές και μαθήτριες και στα Χανιά.

Ολυμπία: 18.650 μόρια

Η Ολυμπία Ανδρεαδάκη

Με 18.650 η Ολυμπία Ανδρεαδάκη ετοιμάζει «βαλίτσες» για Αθήνα, όπου θα φοιτήσει στην Ιατρική Σχολή. Έγραψε 18,5 Έκθεση, 19,3 Βιολογία, 18,9 Χημεία, και 17,9 Φυσική!

Την ιατρική την επέλεξε τα τελευταία δύο χρόνια, αφήνοντας την δεύτερη «αγάπη» της, την αρχιτεκτονική. «Νιώθω ότι θέλω να μάθω για το άνθρωπο, να είμαι σε θέση να βοηθάω ανθρώπους, είναι ένα λειτούργημα πολύ σπουδαίο» σημειώνει στο zarpanews.gr.

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας; «Είναι θέμα προγραμματισμού και οργάνωσης (…) Χρειάζεται ψυχραιμία. Σίγουρα είναι μια δύσκολη χρονιά στην διάρκεια της οποίας το άγχος είναι στιγμές που σε καταβάλλει, αλλά χρειάζεται σίγουρα ψυχραιμία και να μην απογοητευόμαστε» τονίζει.

Η ίδια έβρισκε αποτόνωση από την πίεση στην μουσική και στις βόλτες με φίλους: «Η μουσική ήταν ένας καλός συνοδοιπόρος στην διάρκεια όλης της χρονιάς. Με ηρεμούσε και με χαλάρωνε. Επίσης οι Σαββατιάτικες έξοδοι με τους φίλους« σημειώνει ενώ ευχαριστεί τους καθηγητές της και τους γονείς της για την συμπαράσταση καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ειρήνη: 18.175 μόρια

Η Ειρήνη Κοκκίνου

Τον δρόμο της ιατρικής θα ακολουθήσει και η Ειρήνη Κοκκίνου που με 18.175 μόρια πετυχαίνει την εισαγωγή της ή στο Αριστοτέλειο ή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Έγραψε 18,4 χημεία, 17,6 νεοελληνική γλώσσα, 17,3 βιολογία, 19,4 φυσική.

Η Ειρήνη θέλει να ασκήσει το ιατρικό λειτούργημα: «Αυτό που συγκινεί και με ελκύει στο επάγγελμα του γιατρού είναι ότι ο γιατρός βοηθά κόσμο με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Με ενδιαφέρει και ο τομέας της έρευνας, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσω στη διάρκεια των σπουδών».

Η ίδια κάνει λόγο για μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά: «Μάθαμε πολλά και για τον εαυτό μας και για την ζωή. Δουλέψαμε μέσα σε συνθήκες πίεσης, αγγίξαμε τα όριά μας. Περνούσαμε πολλές ώρες την ημέρα στο σχολείο και μετά τους καθηγητές μας, με ανθρώπους πολύ διαφορετικούς από εμάς, με τους οποίους έπρεπε να συνεργαστούμε, να βρούμε τρόπους να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά» σημειώνει.

Όσο για την συμβουλή της προς τα παιδιά που ξεκινούν τώρα την γ’ λυκείου, να είναι ψύχραιμοι, να μην έχουν άγχος, να αντιληφθούν ότι η γνώση υπάρχει και να δουλεύουν ήρεμα για να είναι αποτελεσματικά.

zarpanews.gr

One thought on “Δύο Χανιώτισσες αυριανές γιατροί… Αρίστευσαν στις πανελλαδικές και «βάζουν πλώρη» για ιατρικές σχολές

  1. Συγχαρητήρια και σε σας και τους γονείς σας, καλή συνέχεια και καλή καριέρα, κρατηθείτε μακριά από πολιτικοποιήσεις και ότιδήποτε μπορεί να σας βγάλει από την αξιόλογη πορεία που διαλέξατε ! Να θυμάστε : people want you to do well, but NOT better than them !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook