Δύο από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε με την περιποίηση του προσώπου σας

δύο-από-τα-μεγαλύτερα-λάθη-που-κάνετε-μ-1318384

Ενώ η προσωπική υγιεινή έχει ποικίλους βαθμούς σημασίας για όλους μας, όλοι μπορούμε συνήθως να συμφωνήσουμε ότι κάποιο επίπεδο υγιεινής είναι αμετάκλητα απαραίτητο. Διαδικασίες όπως το βούρτσισμα των δοντιών πριν τον ύπνο, το πλύσιμο των χεριών μετά τη χρήση της τουαλέτας είναι κάποιες από τις συνήθειες που πρέπει να γίνονται σχεδόν μηχανικά.

Τι γίνεται, όμως, με τα λάθη που κάνετε με την περιποίηση του προσώπου σας και έχουν να κάνουν άμεσα με την καθημερινή υγιεινή σας;

Κάνετε απολέπιση κάθε μέρα

Κάθε τόσο, ένα καλό απολεπιστικό scrub στο πρόσωπο αφήνει το δέρμα σας ανανεωμένο κάνοντάς το να μοιάζει στην κυριολεξία σαν καινούργιο. Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι η υπερβολική απολέπιση είναι ένα κοινό λάθος υγιεινής που μπορεί να κάνετε, σύμφωνα με το healthdigest.com. Το κύριο σημάδι, λοιπόν, της υπερβολικής απολέπισης είναι η ερυθρότητα και ο ερεθισμός.

Μετά από αρκετό χρόνο και έντονο, τραχύ τρίψιμο, μπορούν να δημιουργηθούν μικρές εκδορές στην επιφάνεια του δέρματος. Όχι μόνο αυτά τα μικρά κοψίματα μειώνουν τη φυσική σας λάμψη, αλλά η υπερβολική απολέπιση θα μπορούσε να προκαλέσει σπάσιμο των τριχοειδών αγγείων σας -των μικρών λεπτών φλεβών που ζουν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Και ενώ αυτό δεν είναι απαραίτητα επιβλαβές για την υγεία σας, μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση φλεβών αράχνης.

Επίσης, το σφιχτό και ξηρό δέρμα, η ακμή, το ξεφλουδισμένο δέρμα και η υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας είναι άλλα σημάδια ότι υπερβάλετε με την απολέπιση. Έτσι, εκτός από το να διακυβεύεται η φυσική φωτεινότητα και η ομοιόσταση του δέρματός σας, η υπερβολική απολέπιση μπορεί να επηρεάσει την ακεραιότητα του δέρματός σας ως προστατευτικό φραγμό από την είσοδο σε αυτό διάφορων μικροβίων, βακτηρίων κ.α.

Κοιμάστε με το μακιγιάζ σας

Το να πέφτετε στο κρεβάτι στο τέλος μιας κουραστικής μέρας με το μακιγιάζ σας ακόμα είναι μια συνήθεια που δύσκολα κόβεται. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, η υγεία του δέρματός σας κρέμεται από την καθημερινή εκτέλεση αυτής της λιγότερο δελεαστικής διαδικασίας. Το να αφήνετε το μακιγιάζ σας στο πρόσωπό σας κατά την διάρκεια του ύπνου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα καταλήξετε με φραγμένους πόρους και θα εμφανίσετε μαύρα στίγματα και ακμή. Επίσης, αυτή σας η άρνηση μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε αποσπασματικές αλλαγές στο χρώμα του δέρματός σας, επειδή αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται τα κύτταρα του δέρματος.

Ακόμη και στην περίπτωση που δεν φοράτε κάποια βάση, η μάσκαρα και το υπόλοιπο μακιγιάζ ματιών σας μπορεί να φιλοξενούν βακτήρια και όταν δεν αφαιρούνται σωστά, μπορεί να εισέλθουν στα μάτια σας, προκαλώντας φλεγμονή, ακόμη και δερματικές λοιμώξεις.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook