Δυναμικό παρών της Περιφέρειας Κρήτης στην Διεθνή ‘Έκθεση Τουρισμού MATKA, στη Φινλανδία | Photos

δυναμικό-παρών-της-περιφέρειας-κρήτη-1616492

Στο Ελσίνκι της Φινλανδίας πραγματοποιήθηκε από 19-22/1/2023 η Διεθνής ‘Έκθεση Τουρισμού MATKA 2023 που αποτελεί την σημαντικότερη διοργάνωση προβολής των τουριστικών προορισμών στην Φινλανδική αγορά.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν:

-Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου.

-Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Κος Γιάννης Μανούσακας.

-Ο εκπρόσωπος του Σωματείου «Σημείο Κοινωνικών Δράσεων Κισσάμου», Κος Χαρίτων Μπομπολάκης

-Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων, Κος Μανόλης Βολικάκης

-Ο πρώην υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού και επιλεγμένο πλέον στέλεχος της Π.Ε. Χανίων, Κος Αναστάσιος Διαμαντάκης

-Η Διπλωματούχος Ξεναγός, Κα Βάσω Κατσαντώνη

Η Περιφέρεια Κρήτης πήρε μέρος στην έκθεση αυτή εντός του περίπτερου του ΕΟΤ.

Φέτος, στην MATKA, η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και με αυτή την ευκαιρία παρέθεσε, την πρώτη ημέρα, δεξίωση προς τιμή των Φινλανδών επιχειρηματιών του τουρισμού και δημοσιογράφων του τουριστικού τύπου.

Στην δεξίωση παραβρέθηκε η Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Ελσίνκι Κα Ναταλία Καραγεώργου, η Πρόξενος του Ελσίνκι Κα Ευθαλία Ζαχαριουδάκη και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του Ε.Ο.Τ. Κα Ιουλία Κουρεμένου ενώ την ευθύνη της διοργάνωση είχαν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Σκανδιναβικών Χωρών και Βαλτικής του ΕΟΤ κ. Παύλος Μούρμας και το στέλεχος το ιδίου Γραφείου Κα Μαρία Ζευγουλά.

Επίσης εντός της αίθουσας της έκθεσης , σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο προβολών και παρουσιάσεων , ο Αντιπεριφειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου έκανε μία εκτενή παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του σε μεγάλο ακροατήριο που παρακολούθησε εντυπωσιασμένο και το οποίο στην συνέχεια εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον προορισμό.

Οι εντυπώσεις που άφησε η έκθεση δείχνουν ότι οι κάτοικοι της χώρας αυτής θέλουν πλέον να ταξιδέψουν, ζητούσαν πληροφορίες για την οργάνωση των διακοπών τους, κάποιοι είχαν ήδη «κλείσει» το πακέτο των διακοπών τους στην Κρήτη και ζητούσαν πρόσθετες λεπτομέρειες.

Για την Κρήτη, η Φινλανδική αγορά είναι πολύ σημαντική με περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και η φετινή διοργάνωση, άφησε μεγάλη αίσθηση αισιοδοξίας για τον δικό μας προορισμό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η ΜΑΤΚΑ 2023 ήταν μια από τις καλύτερες εκθέσεις των τελευταίων χρόνων στη Φινλανδία. Η προσέλευση και ο κόσμος έδειξε πόσο αγαπάει την Κρήτη, πολλοί μας έλεγαν περήφανοι πόσες φορές έχουν έρθει. Η παρουσίαση μας είχε μεγάλη επιτυχία. Πάνω από όλα όμως μετράει η συνεργία μεταξύ Περιφέρειας, ΕΟΤ, τουριστικών φορέων και ξενοδόχων για να είναι αυτή η χρονιά μια ακόμα σαιζόν με ρεκόρ!!»

    

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook