Δυναμική επέκταση στην Κρήτη από την ΜΙΝΤ: Διαχείριση ακινήτων BnB από την μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου

Οι θετικές προοπτικές για τις τουριστικές αφίξεις στην Κρήτη κινητοποιούν τους ιδιοκτήτες BnB

Εκπρόσωποι του κλάδου BnB παρουσιάζονται αισιόδοξοι για το φετινό καλοκαίρι στην Κρήτη ώστε η βραχυχρόνια μίσθωση να βγει ωφελημένη από τις νέες συνθήκες που έφερε η πανδημία στα ταξιδιωτικά και τουριστικά ήθη.

Όπως φαίνεται, ο συνεχώς αυξανόμενος ρυθμός των εμβολιασμών, τόσο των τουριστών όσο και μέσω του σχεδίου «Γαλάζια Ελευθερία» που ανακοινώθηκε προσφάτως, παράλληλα με το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό, δίνει ώθηση στον κλάδο να αφήσει πίσω το δύσκολο καλοκαίρι του 2020 και να υποδεχτεί πλήθος νέων επισκεπτών, πλησιάζοντας στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2019.

Άνοιγμα στην αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης της Κρήτης

Ενόψει του ανοίγματος της σεζόν και των προβλέψεων για μεγάλη άνοδο της τουριστικής κίνησης στην Κρήτη φέτος το καλοκαίρι, η ΜΙΝΤ -Διαχείριση ακινήτων BnB-, η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου, επεκτείνεται και στις αγορές των Χανίων και του Ρεθύμνου, πέρα από την δυναμική της παρουσία στο Ηράκλειο. Όπως τονίζεται από την εταιρεία, στόχος είναι η αξιοποίηση της μεγάλης ζήτησης από ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω των θετικών προοπτικών για το φετινό καλοκαίρι.

Έχοντας ήδη καθιερωθεί ως η η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση και στην Κρήτη, η ΜΙΝΤ διευρύνει το εύρος των υπηρεσιών της ώστε να ανταποκρίνεται στο σύνολο των αναγκών των ιδιοκτητών ακινήτων. Από τηνεπαγγελματική φωτογράφιση, τη σωστή προβολή του ακινήτου σε πλατφόρμες όπως Airbnb, Booking.com, Expedia.com κλπ., την άρτια τιμολόγηση για βελτιστοποίηση των εσόδων, την εκτίμηση εσόδων, την δωρεάν αξιολόγηση του ακινήτου και προτάσεις για μεγαλύτερη απόδοση, μέχρι και την υποδοχή και εξυπηρέτηση των επισκεπτών και τον επαγγελματικό καθαρισμό. Στην ουσία, ο ιδιοκτήτης παραχωρεί στην αρχή το κλειδί του ακινήτου στην MINT και μετά δεν ασχολείται ξανά με τη διαχείρισή του, παρά μόνο εισπράττει τα έσοδα από τις κρατήσεις!

Πώς λειτουργεί η συνεργασία με την MINT

Αρχικά, η MINT αξιολογεί και προετοιμάζει τον χώρο, παραδίδει εκτίμηση απόδοσης εσόδων και προτείνει λύσεις για μεγιστοποίηση των κερδών. Παράλληλα, προχωρά σε συνεννοήσεις για την επαγγελματική φωτογράφιση, περιγράφει με σαφήνεια το ακίνητο, παρέχει στον επισκέπτη πληροφορίες για την περιοχή, αναλαμβάνει τις απαραίτητες επισκευές μαζί με επίπλωση και διακόσμηση ώστε να καταστεί δελεαστική πρόταση το ακίνητο.

Ακολούθως, η MINT δημιουργεί την καταχώρηση, αναδεικνύοντας οπτικά το ακίνητο, με τις σωστές πληροφορίες και την κατάλληλη τιμολόγηση, κάτι που διευκολύνει τον ιδιοκτήτη από την κουραστική έρευνα αγοράς.

Στη συνέχεια, προωθεί το ακίνητο σε περισσότερες πλατφόρμες μίσθωσης (Airbnb / Booking / Expedia κλπ), ενώ αποφεύγει, μέσα από τον κατάλληλο channelmanagerπου προσαρμόζει τις τιμές ανά πλατφόρμα, ενδεχόμενες διπλοκρατήσεις και διαφορές στην τιμολόγηση.

Μετά από όλα αυτά, η εταιρεία επικοινωνεί άμεσα και κατανοητά με τον επισκέπτη για τον ιματισμό αλλά και την καθαριότητα του ακινήτου, για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την Covid19, ενώ υπάρχει σε ετοιμότητα και συνεργείο για τυχόν τεχνικές βλάβες. Όλες οι διαδικασίες και ενέργειες εκτελούνται από ειδικά στελεχωμένο τμήμα Operationsτης εταιρείας και επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού BNBCLEAN που φροντίζουνγια την απολύμανση σε όλα τα ακίνητα, πάντα σε 24ωρη βάση.

Φυσικά, σε όλη αυτή τη διαδικασία, η ΜΙΝΤ καλύπτει τις απαραίτητες νομικές και λογιστικές υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των νομικών εξελίξεων γύρω από την βραχυχρόνια μίσθωση, την καταχώρηση του ακινήτου στο μητρώο της ΑΑΔΕ, δηλώσεις, φορο-ελαφρύνσεις κλπ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑυτά τα ζώδια γοητεύονται από την… ευφυία
Επόμενο άρθροΣτην Αθήνα ο Παναγιώτης Σημανδηράκης για συναντήσεις σε υπουργεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ