DW: Αυτές είναι οι ενστάσεις Σόιμπλε

dw-αυτές-είναι-οι-ενστάσεις-σόιμπλε-261218

Σκληρή αναμένεται να είναι η στάση που θα κρατήσει σήμερα ο υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο σημερινό Eurogroup. Ήδη από χθες το γερμανικό υπουργείο διαμηνύει ότι η έκβαση της συνεδρίασης είναι ακόμη ανοιχτή.

Η έκβαση της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup θα ιδιαίτερα δύσκολη. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη στάση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία θα πρέπει να αναμένεται σκληρή.

Συγκλίνουσες πληροφορίες λένε ότι αυτή η διάθεση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εκφράζεται στις συνεδριάσεις του Euroworking Group, δηλαδή στην ομάδα τεχνοκρατών που διεκπεραιώνει τις τρέχουσες εργασίες του Eurogroup. Πληροφορίες από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγω για μεγάλη δυσφορία αναφορικά με τις ελληνικές προτάσεις.

Εκτιμάται μάλιστα ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν αντιμετωπίζουν σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανεπάρκειες που αναφέρονται στην έκθεση της τρόικας του Δεκεμβρίου του 2014 και η οποία θα έπρεπε να ήταν ο γνώμονας των ελληνικών προτάσεων.

«Πράσινο φως» με αστερίσκους

Ένα άλλο σημείο στο οποίο προτίθεται να εστιάσει το ενδιαφέρον των ομολόγων του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Πιο συγκεκριμένα, ενώ η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί προϋπόθεση για ένα δάνειο από το τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EΜΣ) αυτή ωστόσο τίθεται εν αμφιβόλω από την πλευρά του ΔΝΤ. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι μόλις χθες ο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχε δηλώσει δημόσια ότι η έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup είναι ανοιχτή.

Οι ενστάσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών φαίνεται να τροφοδοτούνται επίσης και από την χθεσινοβραδινή απόφαση των θεσμών, η οποία ναι μεν δίνει «πράσινο φως» στις ελληνικές προτάσεις, αλλά βάζει και αρκετούς αστερίσκους.

Επικαλούμενη το γραπτό κείμενο της χθεσινοβραδινής απόφασης η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει στην ιστοσελίδα της πως οι θεσμοί επιμένουν, μεταξύ άλλων, ότι οι δεσμεύσεις τις ελληνικής πλευράς για μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να προσδιοριστούν πιο συγκεκριμένα και ότι τα προβλεπόμενα δημοσιονομικά μέτρα δεν αρκούν για να επιτευχθούν οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος.

 

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook