Δροσίζει τις επόμενες ημέρες ο καιρός στα Χανιά – Προβλέψεις για ανησυχητική ζέστη την επόμενη εβδομάδα

δροσίζει-τις-επόμενες-ημέρες-ο-καιρός-1512774

Δροσιά Τετάρτη και Πέμπτη στην Κρήτη

Πιο δροσερός θα είναι ο καιρός τα επόμενα εικοσιτετράωρα στα Χανιά και την Κρήτη, με την θερμοκρασία να πέφτει στους 24 – 25 βαθμούς Κελσίου, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται ιδιαίτερα από την μικρή ψυχρή εισβολή που αναμένεται στην υπόλοιπη χώρα. Για τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών, μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο προβλέπονται νεφώσεις και βροχές για την Πέμπτη και την  Παρασκευή ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Κρητικό πέλαγος έως 4 μποφόρ. 

«Η Κρήτη θα επηρεαστεί λίγο από την μικρή ψυχρή εισβολή που έχουμε και την πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι λίγο πιο έντονη Τετάρτη και Πέμπτη στις βορειότερες περιοχές της χώρας μας και με ενισχυμένους βοριάδες. Δεν αναμένεται κάτι σπουδαίο από πλευράς βροχοπτώσεων στην Κρήτη. Πιθανόν Πέμπτη και Παρασκευή να έχει κάποιους τοπικούς όμβρους, κυρίως στους ορεινούς όγκους του νησιού, χωρίς να φαίνεται ότι είναι κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο. Λίγο περισσότερο δροσερή θα είναι η κατάσταση την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, οι οποίοι θα είναι πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά τμήματα του νησιού προς τα Δωδεκάνησα, τοπικά από 5 έως 6 μποφόρ. Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε 3 με 4 μποφόρ στο βόρειο Κρητικό πέλαγος και περίπου τις ίδιες εντάσεις στο νότιο Κρητικό. Δεν αναμένεται κάτι ιδιαίτερο ούτε από πλευράς ανέμων».

Λαγουβάρδος: Επανέρχεται η ζέστη το Σαββατοκύριακο – Ανησυχητικά ζεστή η επόμενη εβδομάδα

Καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώστα Λαγουβάρδου, με την θερμοκρασία να επανέρχεται στους 27 βαθμούς Κελσίου ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ανησυχητική ζέστη:

«Γενικά θα συνεχιστεί ο καλός καιρός. Λίγο πιο κρύος, με μια μικρή πτώση της  θερμοκρασίας, κατά 2 με 3 βαθμούς όσον αφορά τις μέγιστες τις επόμενες ημέρες, μέχρι το Σαββατοκύριακο, οπότε η θερμοκρασία θα αρχίσει πλέον να ανεβαίνει εκ νέου. Από το Σαββατοκύριακο και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει σε πιο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ενώ η επόμενη εβδομάδα αναμένεται ανησυχητικά ζεστή».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook