Δρομολογείται η βελτίωση του δρόμου Γεωργιούπολη-Πετρές | Πότε αναμένεται η δημοπράτηση

δρομολογείται-η-βελτίωση-του-δρόμου-γ-931067

Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μεταξύ του Υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη και του Δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιαννάκη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 1ης Οκτωβρίου.

Στη συνάντηση μετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, ενώ κύριο θέμα ήταν η πορεία της ολοκλήρωσης όλων των απαιτούμενων μελετών και διαδικασιών για την δημοπράτηση του εξαιρετικά σημαντικού έργου της βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο τμήμα Γεωργιούπολη – Πετρές του ΒΟΑΚ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της βουλευτού Χανίων κ. Μπακογιάννη, η οποία έχοντας πλήρη ενημέρωση για το θέμα, έθεσε το εν λόγω έργο ως άμεσης προτεραιότητας στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τα χαρακτηριστικά του έργου

Ο κ. Κουκιανάκης, ζήτησε από τον κ. Υπουργό να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα και την πορεία των μελετών και των διαδικασιών ώστε να ξεκινήσει η δημοπράτηση της Α’ Φάσης, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή 5 τρισκελών ισόπεδων κόμβων, 14 θέσεις εισόδου – εξόδου στον ΒΟΑΚ, 18 στάσεις λεωφορείων,  ασφαλτοστρώσεις, στηθαία ασφαλείας, πινακίδες σήμανσης και κατασκευή 11 πεζοδιαβάσεων, εκ των οποίων 8 πεζογέφυρες και 3 υπόγειες. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης των έργων Α’ Φάσης έχει προϋπολογισθεί σε 10.000.000€

Ο κ. Κεφαλογιάννης, αναγνωρίζοντας την μεγάλη σημασία του έργου, ενημέρωσε τον κ. Κουκιανάκη πως η ολοκλήρωση των μελετών βρίσκεται στο τελικό στάδιο, η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και η δημοπράτηση θα γίνει εντός του τρέχοντος έτους.

Επίσης συζητήθηκε η πορεία της Β’ Φάσης του έργου, η οποία περιλαμβάνει την βελτίωση – επέκταση των παράπλευρων οδών του ΒΟΑΚ και την κατασκευή 5 γεφυρών στα ρέματα Δελφίνου, Μουσέλα και Πετρέ για την αποκατάσταση της συνέχειάς τους καθ’ όλο το μήκος. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης των έργων Β’ Φάσης εκτιμάται σε 5.000.000€.

Με βάση την κοινή διαπίστωση ότι πρόκειται για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε ότι έχει δρομολογηθεί η άμεση ανάθεση των αναγκαίων συμπληρωματικών μελετών για την πλήρη ωρίμανση της Β’ Φάσης.

Ο κ. Κουκιανάκης εξέφρασε στον κ. Κεφαλογιάννη την πλήρη ικανοποίησή του για την προτεραιότητα στην οποία θέτει το υπουργείο τα συγκεκριμένα έργα, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών υλοποίησής τους.

Τέλος, συζητήθηκε η αποκατάσταση του ΒΟΑΚ, από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες θεομηνίες και ο κ. Κουκιανάκης ζήτησε την επίσπευση των σχετικών έργων ειδικά στην θέση Μεγάλα Χωράφια.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook