Δραματικές εκτιμήσεις για 9.000 κρούσματα ημερησίως την επόμενη εβδομάδα

δραματικές-εκτιμήσεις-για-9-000-κρούσματ-1224488

Στο τραπέζι παραμένει νέο lockdown σύμφωνα με τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η πανδημία κορονοϊού στη χώρα, με τις εκτιμήσεις για τις επόμενες μέρες να είναι δραματικές. Το Σάββατο (06/11) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.393 νέα κρούσματα, με 43 νεκρούς και 459 διασωληνωμένους, ωστόσο την ερχόμενη εβδομάδα οι ειδικοί κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερα νούμερα.

«Την επόμενη εβδομάδα μπορεί να φτάσουμε ημερησίως και τα 9.000 κρούσματα» εκτίμησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, Νικόλαος Τζανάκης, τονίζοντας ότι «το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown παραμένει στο τραπέζι»

«Το lockdown πάντα πρέπει να είναι στο τραπέζι υπό την έννοια ότι είναι η έσχατη λύση, ελπίζω να μην φτάσουμε εκεί» τόνισε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Υπογράμμισε ότι δεν βρισκόμαστε ακόμη στη χειρότερη φάση της πανδημίας κορονοϊού, ωστόσο από πλευράς διαγνώσεων βρισκόμαστε -είπε- στους μεγαλύτερους αριθμούς και αυτό όπως εξήγησε οφείλεται στα πάρα πολλά τεστ που κάνουμε.

«Είναι γεγονός ότι εφόσον ξεπερνάς τις 300.000 τεστ λογικό είναι να βρεις πάρα πολλούς ασυμπτωματικούς. Από τα 9.000 κρούσματα οι 4.000 -5.000 θα είναι σε ανεμβολίαστους. Ιδιαίτερα σε περιοχές που η κάλυψη είναι χαμηλή, όπως στη Βόρεια Ελλάδα, θα πιεστεί το σύστημα. Σε περιοχές που ξεπερνά το 60% η εμβολιαστική κάλυψη το υγειονομικό σύστημα ναι μεν θα πιεστεί αλλά δεν θα φτάσει στο απροχώρητο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook