Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη δίκη για τον φόνο της Σούζαν Ίτον | «Εξωπραγματική δολοφονία», λέει η συνήγορος της οικογένειας

δρακόντεια-μέτρα-ασφαλείας-στη-δίκη-γ-1119243

Σε εξέλιξη είναι στο Ρέθυμνο η δίκη για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον. Τα μέτρα ασφαλείας είναι έντονα, με σωματική έρευνα όλων πριν μπουν στη δικαστική αίθουσα. Στο δικαστήριο βρέθηκαν από νωρίς, στενά συγγενικά πρόσωπα του κατηγορούμενου, Γιάννη Παρασκάκη, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr.

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, η συνήγορος της οικογένειας Ίτον, Βάσω Πανταζή, μίλησε για εξωπραγματική και ακραία δολοφονία.

Η δίκη ξεκίνησε στις 09.15 και το zarpanews.gr θα σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

Ο κατηγορούμενος, μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, δήλωσε πως δέχεται ότι ισχύει.

Η συνήγορος της οικογένειας Ίτον δήλωσε ότι ο σύζυγος και τα παιδιά του θύματος δεν μπόρεσαν να παραστούν, τελούν υπό ψυχολογική στήριξη και δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της δολοφονίας.

09.47 Στο βήμα ανέβηκε η αδελφή της Σούζαν Ίτον, Τζούλια. Είπε ότι πριν από λίγα χρόνια η ίδια είχε χάσει την 18χρονη κόρη της από καρκίνο και η αδελφή της την βοήθησε πολύ για να σταθεί στα πόδια της. Και γι’ αυτό ειναι τόσο δυνατή και βρίσκεται σήμερα εδώ. Είπε επίσης ότι έμαθε για την εξαφάνιση της αδερφής της από τον σύζυγό της Σουζαν Ίτον τη νύχτα της ημέρας που εξαφανίστηκε. Όταν ήρθε για να την ψάξουν είπε ότι βρήκε εκατοντάδες ανθρώπους να ψάχνουν την αδερφή της. Ευχαρίστησε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

10.00 Οι δύο μάρτυρες που βρήκαν τη σορό της Σούζαν Ίτον είπαν στο δικαστήριο πως ήταν «σαν να είχε πέσει από ύψος επτά μέτρων πάνω σε βράχια», ενώ τόνισαν ότι εντόπισαν τη σορό εξαιτίας της χαρακτηριστικής μυρωδιάς.

10.42 Υπαξιωματικός της Ασφάλειας Χανίων περιέγραψε ότι είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητο του δράστη σε κάμερες της περιοχής, πράγμα που οδήγησε στην προσαγωγή του. Είπε μάλιστα ότι ο δράστης, μετά την ομολογία του, είχε πει ότι δοκίμασε και άλλες φορές να πράξει κάτι ανάλογο, χωρίς όμως να τα έχει καταφέρει. Ερευνήθηκε η αναφορά του από τις αρχές και διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σχετική καταγγελία στο Α.Τ. Πλατανιά

11.12 Η πολιτική αγωγή ζητάει να καταθέσει στη δίκη, ένα παρολίγον θύμα του κατηγορούμενου. Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπεράσπιση θα κινηθεί στη γραμμή ότι δεν υπήρξε βιασμός.

12.10 Έπειτα από ανάγνωση εγγράφων, το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχίσει σε λίγο.

12.41 Η δίκη συνέχισε με κατάθεση ψυχιάτρου και ανάγνωση πραγματογνωμοσύνης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην πραγματογνώμονα, ο δράστης δηλώνει ότι έχει μυηθεί στο σατανισμό εδώ και χρόνια. Συμπέρασμα: ο δράστης δεν ήταν σε διατάραξη πνευματικής λειτουργίας όταν έκανε το έγκλημα. Λέει ψέματα με αξιοθαύμαστο τρόπο, δήλωσε στο δικαστήριο η πραγματογνώμονας. Στο μεταξύ, η συνήγορος πολιτικής αγωγής σε σχόλιο της είπε ότι ούτε η ψυχοπαθολογική κλινική του ΕΚΠΑ διαπιστώνει ψυχοπαθολογική διαταραχή.

12.58 Ο συνήγορος υπεράσπισης κάλεσε για κατάθεση ψυχολόγο από τον Δήμο Αιγάλεω η οποία υποστήριξε ψυχολογικά την μητέρα του κατηγορούμενου. Η μητέρα, σύμφωνα με την ψυχολόγο, ήταν σε κατάσταση βαριάς κατάθλιψης. Ανέφερε ότι είχε τρεις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον φερόμενο ως δράστη. Έκανε λόγο για γράμματα τα οποία είχε γράψει ο φερόμενος ως δράστης μετά το περιστατικό. Τα γράμματα έφθασαν στην ψυχολόγο μέσω της μητέρας.

Η μητέρα έλεγε στην ψυχολόγο ότι ο γιος της διάβαζε σολωμονικη και ότι ήταν διαφορετικό παιδί από τα υπόλοιπα. Μια εβδομάδα πριν το συμβάν είχε κλειστεί στον εαυτό του και ειχε διαφορετική συμπεριφορά, υποστήριξε. Η ίδια θεωρεί ότι υπάρχει διαταραχή της προσωπικότητας, διαταραγμένη συνείδηση και σκέψη.

14.00 Η δίκη συνεχίζεται με ερωτήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης προς την ψυχολόγο που κλήθηκε από την υπεράσπιση.

14.20 Έχει υποβληθεί αίτημα από την υπεράσπιση να έρθουν οι πραγματογνώμονες να καταθέσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Η δίκη διακοπηκε για να αποφανθεί η έδρα επί του αιτήματος.

Η αδελφή της Σούζαν Ίτον, Τζούλια Ίτον
Συγγενικά πρόσωπά του κατηγορούμενου προσέρχονται στη δίκη

zarpanews.gr

One thought on “Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη δίκη για τον φόνο της Σούζαν Ίτον | «Εξωπραγματική δολοφονία», λέει η συνήγορος της οικογένειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook