Δώρο ζωής σε 1.170 πολίτες από τον Δήμο Χανίων και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό: Ρεκόρ συμμετοχής στα σεμινάρια πρώτων βοηθειών | Video + Photos

δώρο-ζωής-σε-1-170-πολίτες-από-τον-δήμο-χανί-1621757

1.170 πολίτες δήλωσαν συμμετοχή στα δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με αποτέλεσμα όλες οι διαθέσιμες θέσεις να εξαντληθούν μέσα σε λίγες ώρες. Τα σεμινάρια ξεκινούν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, θα υλοποιηθούν σε πέντε κύκλους και το κόστος που φτάνει τα 23.000 ευρώ, καλύπτεται μέσω Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο Χανίων όπου υπερτονίστηκε η αναγκαιότητα της γνώσης πρώτων βοηθειών για την επέμβαση σε έκτακτα γεγονότα που μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να σώσει μία ζωή.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό όπως διαμορφώθηκε μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν στα σχολεία το προηγούμενο διάστημα: « 1170 άτομα θα εκπαιδευτούν από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Ήταν πολύ μεγάλη η συμμετοχή μέσα σε λίγες ώρες καλύφθηκαν οι θέσεις» σημείωσε.

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Καλογριδάκης ανέφερε πως « η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες» μεταφέροντας την ικανοποίηση του Δήμου και τις ευχαριστίες στα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού.

Η τομεάρχης Σαμαρείτων Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ελληνικού ερυθρού σταυρού, Μαρίνα Σταμάτη έκανε λόγο για μια  πράξη ζωής: «Είναι το σημαντικότερο δώρο που μπορεί να προσφέρει κανείς στους πολίτες» ανέφερε.

Ο πρόεδρος του τομέα Χανίων, Στέλιος Καλαϊτζάκης ανέφερε: «Το καλύτερο εφόδιο είναι το να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τα έκτακτα. Ένας συνάδελφός μας πρόσφατα στον δρομο έσωσε ένα παιδί που πνιγόταν από μήλο. Πόσες φορές δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά; Είναι μεγάλη ιστορία να υπάρχει στο σπίτι, στη γειτονιά κάποιος που να μπορεί να παράσχει πρώτες βοήθειες. Σε ένα τραπέζι, σε ένα γλέντι, κάποιος πέφτει αναίσθητος. Τι κάνουμε;» σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook