Δώρο Πάσχα: Πώς θα καταβληθεί φέτος

δώρο-πάσχα-πώς-θα-καταβληθεί-φέτος-1015008

Το φετινό Δώρο Πάσχα σε πάνω από μισό εκατομμύριο εργαζομένους που τελούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας από τον Ιανουάριο αναμένεται να πληρωθεί με την ίδια διαδικασία που ίσχυσε και με το Δώρο Χριστουγέννων.

Καθώς η πανδημία επελαύνει και η σταδιακή άρση του lockdown απομακρύνεται, η διασωληνωμένη οικονομία δεν αφήνει πολλά περιθώρια, εκτός από την επανάληψη του μοντέλου συνεργασίας δημόσιου – ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο, το οποίο πιθανότατα θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, προβλέπει πληρωμή του Δώρου Πάσχα με μοντέλο μεικτής χρηματοδότησης για όσους μισθωτούς έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος.

Υπενθυμίζεται πως το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται κάθε χρονιά με βάση τον χρόνο εργασίας εντός του πρώτου 4μήνου του έτους, δηλαδή εντός της περιόδου από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο για το φετινό Δώρο Πάσχα προβλέπει την καταβολή σε δυο τμήματα:

Το κράτος θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας, εντός του πρώτου 4μήνου, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Ο εργοδότης θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά, πάντα εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος, με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό του.

Πηγή: libre.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook