Δώρο Χριστουγέννων: Με βάση τα 534 ευρώ η συμμετοχή του Δημοσίου

δώρο-χριστουγέννων-με-βάση-τα-534-ευρώ-η-σ-959976

Με βάση το επίδομα ειδικού σκοπού των 534 ευρώ θα δοθεί τελικά η συμμετοχή του Δημοσίου στο δώρο των Χριστουγέννων

Αρμόδια πηγή του υπουργείου Οικονομικών, έδωσε πριν λίγη ώρα την χαριστική βολή στις προσδοκίες που υπήρχαν τις τελευταίες μέρες σε όσους τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας από τον Μαϊο μέχρι και τώρα ότι η συμμετοχή του Δημοσίου στο δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί με βάση τον ονομαστικό μισθό.

Η συγκεκριμένη πηγή, σχετικά με την συμμετοχή του Δημοσίου για το δώρο των Χριστουγέννων σημείωνε πως τα 534 ευρώ αφορούν σε 400 με 600 χιλιάδες εργαζόμενους, που θα πάρουν πιο μεγάλο «δώρο» Χριστουγένων. Και τούτο, γιατί είναι μερικής απασχόλησης με κάτω από 400 ευρώ μισθό.

«Αυτοί είναι που έχουν πιο μεγάλη ανάγκη», είπε και πρόσθεσε πως μέρος αυτού του αριθμού εργαζομένων υποκρύπτει και όχι κανονικό ωράριο. Αλλά είπαν πως «εδώ ερχόμαστε και παρεμβαίνουμε προς όφελος εργαζόμενων που εργάζονται σε τέτοιες συνθήκες, προφανώς όχι με τη βούλησή τους». Επίσης, όσοι λάμβαναν και άλλο χρήμα πχ μέσω φιλοδωρημάτων στην εστίαση, έχουν απώλεια που πρέπει να καλύψουμε». Έκανε όμως και σαφές πως «δεν είναι εποχή μερίσματος γιατί έχουμε έλλειμμα και όχι πλεόνασμα».

Επανέλαβε πως έχουμε ακόμη πολλούς μήνες αβεβαιότητας και δυσκολιών και γι αυτό πρέπει να υπάρχει σύνεση. Και τούτο «επειδή έχουμε κάνει τεράστιες δαπάνες και έχουμε ακόμη να κάνουμε πολύ σοβαρές δαπάνες και απώλειες εσόδων». Τα χρήματα των δαπανών «δεν προέρχονται από οικονομική δραστηριότητα αλλά από φόρους του μέλλοντος» τονίστηκε.

«Πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για την επόμενη ημέρα και για το πως θα τη διασφαλίσουμε», είπαν. Εξηγώντας πως προς το παρόν «γλυτώνουμε ένα κακό σενάριο» σε δημοσιονομικό επίπεδο. «Όπου το κρίνουμε πρέπει να παρεμβαίνουμε εάν υπάρχει πρόβλημα», αλλά δεν πρέπει να έχουμε την αίσθηση «πως τελείωσε το πρόβλημα και μπορούμε να βάλουμε λεφτά. Το πρόβλημα δεν έχει τελειώσει».

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook