Δωρεάν στειρώσεις από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων – Οι προϋποθέσεις

δωρεάν-στειρώσεις-από-τον-φιλοζωικό-σ-1220500

Σε δωρεάν στείρωση των δεσποζόμενων ζώων, προχωρά ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος:

«Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η Προστασία των Ζώων” επαναλαμβάνει το πρωτοποριακό πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης δεσποζόμενων ζώων.

Γνωρίζοντας ότι τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας στη συντριπτική τους πλειοψηφία δημιουργούνται από τις αθρόες εγκαταλείψεις κουταβιών δεσποζόμενων ζώων και έχοντας κατά νου ότι ο περιορισμός των αδέσποτων ζώων της πόλης έχει αποτύχει παταγωδώς με ευθύνη του Δήμου και της Πολιτείας, αποφασίσαμε να περάσουμε σε περαιτέρω δράση.

Με τη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και με την ελπίδα ότι η θα έρθει μια μέρα που δεν θα είμαστε πια η ντροπή της Ευρώπης στο θέμα της μεταχείρισης των ζώων, ξεκινάμε άμεσα δωρεάν στειρώσεις δεσποζόμενων ζώων της πόλης μας.

Οι δωρεάν στειρώσεις απευθύνονται σε κηδεμόνες ζώων συντροφιάς με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, ή ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αρχικά απευθυνόμαστε τους συμπολίτες μας από όλο το Νομό, πού έχουν ως κατοικίδιο ζώο σκύλο, κατά προτεραιότητα θηλυκό, και που ανήκουν στη κατηγορία των ανέργων, των άπορων ή έχουν χαμηλό οικογενειακό εισόδημα είτε για κάποιους άλλους σοβαρούς λόγους αδυνατούν να στειρώσουν το κατοικίδιό τους.

Όλες οι στειρώσεις θα γίνουν σε ιδιωτικά κτηνιατρεία της πόλης μας.

Όσοι/-ες πληρούν τις προϋποθέσεις θα συμπληρώνουν μια φόρμα, αντίγραφο της οποίας θα αποστέλλεται στον/-ην κτηνίατρο που θα κάνει τη στείρωση, και μαζί θα κανονίζουν το ραντεβού.

Προϋπόθεση το ζώο να φέρει ηλεκτρονική σήμανση ή αν δεν έχει θα σημαίνεται με επιβάρυνση του κηδεμόνα σε προνομιακή τιμή (10-12 ευρώ), και θα καταχωρείται στη βάση δεδομένων του Υπουργείου με σκοπό να περιοριστεί ταυτόχρονα το φαινόμενο των αθρόων εγκαταλείψεων.

Όποιος/-α ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες συμπολιτών μας μπορεί να επικοινωνεί για διευκρινήσεις και πληροφορίες στο τηλέφωνο 6943900635 (αυστηρά κατά τις ώρες 17.00-19.00) ή στο e-mail [email protected] ή να αναζητά πληροφορίες στην σελίδα του συλλόγου μας στο FB (www.facebook.com/filozoikos.chaniwn)

Στόχος μας είναι η εξεύρεση περισσότερων χορηγών ώστε το πρόγραμμα να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Για το λόγο αυτό καλούμε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, αναγνωρίζοντας την ευθύνη μας απέναντι στην κοινότητα και το περιβάλλον και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, ανθρώπων και ζώων.

Σε αυτή την πρώτη φάση του προγράμματος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το χορηγό μας Teleperformance Greece για τη μεγάλη δωρεά και τη σημαντική βοήθειά που προσφέρει διαχρονικά στα ζώα της πόλης μας.

Ευελπιστούμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι έφτασε ο καιρός να αλλάξουμε και την συμπεριφορά μας απέναντί τους.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook