Δόμνα Μιχαηλίδου: Το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις δομές απέδωσε

δόμνα-μιχαηλίδου-το-μέτρο-της-υποχρεω-1151827

Για το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζομένων στις δομές αναπηρίας και γήρατος μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, μίλησε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως είπε από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου που ξεκίνησε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε δομές αναπηρίας και σε δομές γήρατος σε όλη τη χώρα, βλέπουμε ότι το μέτρο απέδωσε.

«Στις 12 Ιούλιου πριν ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές αυτές είχαμε ένα ποσοστό 62% που ήταν εμβολιασμένοι τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

Χθες Παρασκευή, στο τέλος της πρώτης εβδομάδας και κατόπιν της δυνατότητας των εργαζομένων να καταθέσουν τις ενστάσεις τους για το εάν τυχόν είχαν κάποια πιστοποιημένη ιατρική πάθηση όπως μια αλλεργία ή μια καρδιολογική πάθηση που τους εμπόδιζε να εμβολιαστούν, από το 62% είμαστε στο 85%.

Είναι ένα μέτρο το οποίο απέδωσε κι έδειξε ότι οι εργαζόμενοι ακόμα μια φορά έβαλαν πλάτη στην προστασία των πιο ευάλωτων μέσα στα ιδρύματα κι έτσι από 62% όλων των εργαζομένων στα μέσα Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουμε πάει στο 85%.

Συγκεκριμένα στο δημόσιο είδαμε έναν υπερδιπλασιασμό των εργαζομένων που σήμερα είναι εμβολιασμένοι με την πρώτη τουλάχιστον δόση. Δηλαδή στους εργαζόμενους των δημόσιων δομών από εκεί που ήμασταν στο 42% σήμερα έχουμε υπερβεί το 90% » υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κ. Μιχαηλίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook