Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο Ροδίτης

Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού και σε συνθήκες απομόνωσης, βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες, ο ροδίτης κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στο νησί των Ιπποτών, υπόθεση που έχει συγκλονίζει όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Real News», ο ένας εκ των δυο κατηγορούμενων, οδηγήθηκε στον συγκεκριμένο χώρο, πιθανόν μετά από απόφαση των φυλακών Γρεβενών όπου και κρατούνταν, καθώς στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα δεν υπάρχει ψυχίατρος. Απόφαση για την οποία αντιδράει η οικογένεια της φοιτήτριας, αναφέροντας πως είχε έχει «σώας τα φρένας», όταν έγινε το έγκλημα στη Ρόδο.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, η μεταφορά του Ροδίτη στην Αθήνα κρίθηκε αναγκαία μετά την επιθετική συμπεριφορά που είχε επιδείξει, αλλά και τις απόπειρες αυτοτραυματισμού. Η πλευρά του 21χρονου φέρεται, μάλιστα, να υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από τον νεαρό κατηγορούμενο ούτε και από τους γονείς του. Ακόμη από το περιβάλλον του τονίζεται ότι ο νεαρός δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον και έχει μόνο «φωτεινές διαλείψεις». Φέρεται πάντως, στο παρελθόν να έχει πιει χλωρίνη με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κατά την παραμονή του στις φυλακές Γρεβενών.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Ροδίτης φέρεται να δέχτηκε την περασμένη Τετάρτη (11/09) το πρώτο επισκεπτήριο από τη μητέρα του.

Την ίδια ώρα η μεταφορά του 21χρονου στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού προκαλεί πλήθος ερωτημάτων. Τα μέλη της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη αναφέρουν με πικρία: «Όταν σκότωνε την Ελένη μας είχε σώας τα φρένας».

Σύμφωνα και με τον συνήγορο της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελο Γκιουγκή, α ερωτήματα αυτά γίνονται ακόμη πιο έντονα αν αναλογιστεί κανείς – όπως σημειώνει ο ίδιος στην εφημερίδα – ότι ο κατηγορούμενος είχε εξεταστεί πρόσφατα από ψυχίατρο, ο οποίος απεφάνθη ότι έχει «σώας τα φρένας».

«Πριν από ένα πεντάμηνο είχε διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και για τους δυο κατηγορούμενους. Ορίστηκε τότε ψυχίατρος από τη Θεσσαλονίκη και διαπίστωσε ότι και οι δυο έχουν σώας τα φρένας και δεν έχουν πρόβλημα ψυχιατρικής παρακολούθησης. Επομένως, για την εισαγωγή του Ροδίτη στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού πρέπει κάποιοι να απαντήσουν γιατί έγινε, πώς έγινε και σε τι αποβλέπει. Πρέπει τα τρία αυτά ερωτήματα να ελεγχθούν και να αξιολογηθούν από κάθε αρμόδια αρχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουγκής.

με πληροφορίες από Real News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ