Δολοφονία στο Μαρούσι: Ελπίζουμε μήπως βρεθεί κάποιο ελαφρυντικό στοιχείο που θα απαλύνει τον πόνο μας, λένε οι γονείς της 17χρονης

δολοφονία-στο-μαρούσι-ελπίζουμε-μήπω-1586090

Το πρωί της Παρασκευής πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή Ανηλίκων η 17χρονη, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 22χρονης φίλης της στο Μαρούσι, το απόγευμα της Κυριακής.

Η 17χρονη οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων από τον οποίο ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί, αύριο. Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία.

Οι γονείς της ανήλικης εξέδωσαν νέα ανακοίνωση για το στυγερό έγκλημα, αναφέροντας ότι η κόρη τους πάσχει από σύνδρομο Asberger σε συνδυασμό με αγχώδη καταθλιπτική διαταραχή.

«Ως γνωστό ούτε το Asberger ούτε η κατάθλιψη σκοτώνει άλλους ανθρώπους», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν το παιδί τους, «με σκοπό να βρεθεί η ακριβής αλήθεια και οι καταστάσεις που το οδήγησαν σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, με την ελπίδα μήπως ανευρεθεί κάποιο ελαφρυντικό στοιχείο που θα απαλύνει τον πόνο μας».

Αναλυτικά, η οικογένεια της 17χρονης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, μέσω του δικηγόρου της Ανδρέα Θεοδωρόπουλου:

Δολοφονία στο Μαρούσι: Αυτή είναι η 17χρονη που σκότωσε την 22χρονη

«Έλαβα εντολή από τους γονείς της δεκαεπτάχρονης στο Μαρούσι προκειμένου να υπερασπιστώ την κόρη τους που φέρεται πως τέλεσε ανθρωποκτονία εναντίον της εικοσιδιάχρονης φίλης της.

Ενημερώθηκα από την κ. Ανακρίτρια και έλαβα γνώση της δικογραφίας και των συνθηκών του εγκλήματος.

Εκπροσωπώντας την φερόμενη ως δράστιδα και έχοντας την ιδιότητα του πληρεξουσίου και αντικλήτου δικηγόρου της σας παραθέτω αυτούσια την ανακοίνωση της οικογένειάς της:

“Μετά την ανακοίνωση της ιατροδικαστικής έκθεσης, δηλώνουμε ότι πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα, ειδεχθές, που δυστυχώς ετελέσθη από την κόρη μας.

Επειδή σκοπός μας στο εξής είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, προκειμένου να αναπαυθεί η ψυχή της αδικοχαμένης κοπέλας, καθώς και να ικανοποιηθεί κατά το δυνατό, το αίσθημα δικαίου της οικογένειάς της.

Επειδή η 17χρονη κόρη μας έπασχε από σύνδρομο Asberger σε συνδυασμό με αγχώδη καταθλιπτική διαταραχή, όπως αποδεικνύεται από τα ιατρικά πιστοποιητικά που έχουμε προσκομίσει. Ως γνωστό ούτε το Asberger ούτε η κατάθλιψη σκοτώνει άλλους ανθρώπους. Ο καθημερινός μας αγώνας, δύσκολος, γεμάτος πόνο και απογοητεύσεις, χωρίς καμία χαρά ή ηθική επιβράβευση διήρκησε πολλά χρόνια. Η τελική επιβράβευση: ο δικαστικός Γολγοθάς, η κοινωνική κατακραυγή, το στίγμα… μα το χειρότερο όλων ο αβάσταχτος πόνος και τα δάκρυα από την απώλεια μιας ζωής.

Συγκεκριμένα είμαστε γονείς για 17 έτη, στηρίζουμε καθημερινά το παιδί μας, στις ατελείωτες καθημερινές δυσκολίες του, στην αβάσταχτη στενοχώρια του, στην κοινωνική του απομόνωση, καθώς και στις συνεχείς απογοητεύσεις του. Θα συνεχίζουμε να το στηρίζουμε και στο εξής, έστω και υπό την πίεση της νέας ολοκληρωτικής λύπης.

Θα το στηρίξουμε υπερασπιστικά με σκοπό να βρεθεί η ακριβής αλήθεια και οι καταστάσεις που το οδήγησαν σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, με την ελπίδα μήπως ανευρεθεί κάποιο ελαφρυντικό στοιχείο που θα απαλύνει τον πόνο μας.

Όρθιοι ακόμη, ενωμένοι, αφοσιωμένοι όπως πάντα στην οικογένειά μας, συνεχίζουμε να επιτελούμε το χρέος μας ως γονείς, απέναντι στο παιδί μας”».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook