Δολοφονία Γραικού: Πώς βρήκε το θαμμένο αυτοκίνητο

δολοφονία-γραικού-πώς-βρήκε-το-θαμμέν-870664

Ο επικεφαλής της ομάδας του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Τσόκας, που συμμετείχε με την ομάδα του στις έρευνες για τον εντοπισμό του θαμμένου αυτοκινήτου του Γραικού, μίλησε στους δημοσιογράφους.

Ο καθηγητής εφαρμοσμένης τεχνολογίας ανέφερε πως το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε στην ομάδα του ζητώντας τεχνολογική συνδρομή, για τον εντοπισμό μεγάλου μεταλλικού αντικειμένου στο υπέδαφος. Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση είχε οργανωθεί για να πραγματοποιηθεί δύο φορές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω δυνατών βροχοπτώσεων.

Τελικά την Πέμπτη 31 Μαΐου η αστυνομία οδήγησε την ομάδα των επιστημόνων στον στάβλο του εμπόρου, υποδεικνύοντας σαν περιοχή έρευνας μια ακτίνα περίπου πέντε στρεμμάτων.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο μαγνητικής ακτινογράφησης του υπεδάφους, που αποδείχτηκε ιδιαιτέρως αποτελεσματική.

Η έρευνα, που διήρκεσε περίπου πέντε ώρες, κατέδειξε δύο σημεία ενδιαφέροντος. Το ένα έκρυβε μπετόβεργες και το δεύτερο το αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Όπως δημοσίευσε χθες ο Ελεύθερος Τύπος, τα στελέχη του εργαστηρίου τοποθέτησαν ειδικά μηχανήματα -όπως περίπου αυτά που είχαν βάλει στην Αμφίπολη-, με τα οποία προχώρησαν στη γεωφυσική διασκόπηση σε μεγάλη αγροτική έκταση, πέραν των ορίων ιδιοκτησίας του δράστη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του φορτηγού του 59χρονου επιχειρηματία, θαμμένο σε μεγάλο βάθος, σε θέση ανατροπής, ενώ από πάνω είχε τοποθετηθεί κοπριά.

Η νεκροτομή

Μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε ο τεχνικός σύμβουλος που όρισαν οι συγγενείς, ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Όπως εξήγησε λόγω των συνθηκών του εδάφους που ήταν υγρό, η σορός δεν αποσυντέθηκε κι έτσι υπήρξε πλήρης εικόνα για το πώς επήλθε ο θάνατος που ήταν βίαιος, αλλά δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του δράστη Μπάμπης Αποστολίδης ανέφερε:

«Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Δεν είμαι ενήμερος για τη δικογραφία, μίλησα για λίγο με τον εντολέα μου και μου είπε πως πάνω στον καβγά που είχε με τον Γραικό, επήλθε ο θάνατος του. Του εξήγησα πως αυτά που έκανε αργότερα, ήταν χειρότερα από αυτά που έκανε μέχρι να επέλθει ο θάνατος. Θα μιλήσω μαζί του, θα ακούσω τι έχει να μου πει και θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία του».

Ο 46χρόνος έμπορος κρεάτων ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή την Τετάρτη το πρωί.

protothem.agr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook