Δολοφονία «Αμερικάνου» στην Καλαμάτα: Χειροπέδες σε 22χρονο συνεργό – «Σαφάρι» για τη σύλληψη του εκτελεστή

δολοφονία-αμερικάνου-στην-καλαμάτ-1613315

Έναν 38χρονο άνδρα από την Αλβανία, αναζητούν οι αρχές, ως τον εκτελεστή του 47χρονου «Αμερικανού» το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων για διαμονή στη χώρα. Νωρίτερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, είχαν περάσει χειροπέδες στον συνεργό του 38χρονου, που ομολόγησε την πράξη του. Ο 22χρονος άνδρας από την Αλβανία, ήταν ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, που έκλεισε το δρόμο στη μοτοσυκλέτα του «Αμερικανού» στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ύδρας.

Παράλληλα οι αρχές, προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 40 και 50 ετών, καθώς όπως αποδείχθηκε, βοήθησαν τους δράστες να διαφύγουν.

Συγκεκριμένα οι δύο κάτοικοι Καλαμάτας, που είχαν εξεταστεί από τους αστυνομικούς, είχαν υποστηρίξει ψευδώς ότι δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους δράστες, όμως όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό τους παρείχαν προσωρινό κατάλυμα και ρούχα, διευκολύνοντας τη διαφυγή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό περιστατικό είχε σημειωθεί σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας. Οι δράστες, αφού έκλεισαν το δρόμο στον 47χρονου, άρχισαν να τον χτυπούν με μανία των πυροβόλησαν και τον άφησαν αιμόφυρτο στο οδόστρωμα. Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο άνδρας κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Το θύμα ήταν παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς είχε απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ είχε διαφύγει στις Η.Π.Α., πριν επιστρέψει στη Μεσσηνία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 20.1.2023, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας (σχετ. το από 20.1.2023 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, χθες (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ανωτέρω δράστες ανέμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ο 22χρονος, εντοπίσθηκε σήμερα (21.1.2023) το μεσημέρι στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook