Δολοφονία Άλκη: Στην ανακρίτρια σήμερα οι συλληφθέντες – Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ανάμεσά τους

δολοφονία-άλκη-στην-ανακρίτρια-σήμερ-1373211

Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγούνται σήμερα οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του σε τυφλή οπαδική ενέδρα τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσά σε αυτούς που θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων. Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητεί δύο ακόμη πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται 20χρονος Αλβανός για τον οποίο δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι διέφυγε στην πατρίδα του, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιωνόταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να κατηγορείται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στη Χαριλάου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις δύο νέες συλλήψεις

“Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία μας και αφορούν σε σύλληψη, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, έξι ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο επιπλέον Εντάλματα σύλληψης.

Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, ως εμπλεκόμενα στην προαναφερόμενη υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σεσημασμένοι οι 4 εκ των συλληφθέντων

Πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, αναφέρουν ότι οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι μέλη συμμορίας που σκορπούσε τον τρόμο στην πόλη, ενώ τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες -ηλικίας 20 έως 23 ετών – είναι ήδη σεσημασμένοι για επεισόδια με οπαδικό χαρακτήρα.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν ταυτοποιηθεί και με αποτυπώματα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του enikos.gr, ενώ άλλοι εμφανίζονται σε βίντεο που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους από το σημείο της δολοφονίας. Τρεις εκ των συλληφθέντων είναι Έλληνες και ένας από την Αλβανία, είναι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και μάλιστα είναι μέλη του ίδιου συνδέσμου με τον 23χρονο, ο οποίος συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονία.

Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ένας από τους 8 συλληφθέντες

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Γ.Κ., οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση. Ο Γ.Κ είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη ΘΥΡΑ 4. Μάλιστα o Γ.Κ είναι φίλος, στο facebooκ με τον 20χρονο από την Αλβανία που έχει διαφύγει στη χώρα του και καταζητείται.

Κρυμμένο σε πάρκινγκ το δεύτερο αυτοκίνητο των δραστών

Όπως μετέδωσε το MEGA, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός του δεύτερου, μαύρου αυτοκινήτου, που φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο να φεύγει από το σημείο της δολοφονίας, παράνομα, από μονόδρομο.

Το δεύτερο αυτό όχημα έχει εντοπιστεί και έχει μεταφερθεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Η ανεύρεση του οχήματος ήταν “κλειδί” για τις έρευνες. Σύμφωνα με το MEGA, οι δράστες το είχαν κρύψει σε ένα πάρκινγκ στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Υπάρχει επίσης η πληροφορία ότι ένας από τους συλληφθέντες, 20 ετών, ήταν κατηγορούμενος για την επίθεση του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και ο 23χρονος από την Αλβανία, που συνελήφθη πρώτος.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως η δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη και της παρέας του ήταν μια από τις πολλές, περίπου 10-12 που είχαν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, οι Αρχές, όπως αποκαλύπτεται σήμερα, είχαν αποτρέψει 4-5 παρόμοια “ραντεβού θανάτου” που είχαν κλειστεί.

Από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση προκειμένου να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα άτομα που αναζητούνται είναι και ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία και για τον οποίο το ένταλμα αναμένεται να μετατραπεί σε διεθνές.

Έτσι δρουν οι σκληρές συμμορίες των χούλιγκαν – Η επίθεση “καρμπόν” στη Χαλκιδική

“Αργά η γρήγορα, θα συνέβαινε”. Με αυτή φράση ξεκίνησε η περιγραφή αξιωματικού της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο enikos.gr σχετικά με τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Η δράση νεαρών που επιτίθενται με οπαδικά κίνητρα έχει ξεπεράσει τα τελευταία δύο χρόνια κάθε όριο σε αγριότητα. Όπως εξηγούν στο enikos.gr αστυνομικοί της υπηρεσίας αθλητικής βίας, δεν πρόκειται πλέον για ομάδες φανατικών οπαδών, αλλά για συμμορίες οργανωμένες που δρουν όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά ακόμη και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσει κάποιος τον λόγο που νέοι άνθρωποι έχουν δολοφονικά ένστικτα και προχωρούν σε αιματηρές επιθέσεις μόνο και μόνο επειδή το θύμα που -τυχαία- έχουν επιλέξει, είναι οπαδός διαφορετικής ομάδας από αυτή των δραστών.

Οργανώνονται σε ομάδες τα μέλη της οποίας ανήκουν σε κάποιο τοπικό σύνδεσμο οπαδών και αποφασίζουν ότι θα επιτεθούν με σκοπό να μαχαιρώσουν και να τραυματίσουν. Τόσο κυνικά. Όπως περιγράφουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ακολουθούν συγκεκριμένο τρόπο δράσης, αυτό που περιγράφεται ως modus operandi.

Κάνουν “περιπολίες” στην πόλη τις νυχτερινές ώρες κυρίως σε πλατείες και πάρκα και αναζητούν παρέες νεαρών που είναι μικρότερες αριθμητικά. Πλησιάζουν και σχεδόν πάντα προηγείται η ερώτηση προς το θύμα: “τι ομάδα είσαι;”.

Η λάθος απάντηση, οδηγεί σε άγριο ξυλοδαρμό και μαχαίρωμα. Μαχαιρώνουν το θύμα πάντα στα κάτω άκρα, τον μηρό η τον γλουτό, για να μην πλήξουν ζωτικά όργανα και προκαλέσουν θάνατο.

Όπως είχε γίνει και στην επίθεση κατά νεαρών στη Χαλκιδική πριν από λίγους μήνες, τον Ιούλιο του 2021,όταν, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, συμμορία οπαδών ομάδας της Θεσσαλονίκης επιτέθηκε και μαχαίρωσε τρεις ανυποψίαστους νεαρούς. Μαχαιρώθηκαν όλοι στα πόδια.

Στην περίπτωση του Άλκη Καμπανού όμως το τραύμα στην μηριαία αρτηρία αποδείχθηκε μοιραίο. Μετά τις επιθέσεις, επιστρέφουν στα γραφεία του συνδέσμου όπου ανήκουν και μένουν εκεί για αρκετές ώρες προκειμένου να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο.

Η Αστυνομία μετά την “χαρτογράφηση” των συμμοριών έχει διαπιστώσει ότι σε αρκετές περιπτώσεις, οι συμμορίες των χούλιγκαν, συμμετέχουν σε επεισόδια και στα Πανεπιστήμια σε συμπλοκές με τα ΜΑΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook