Διπλωματικές χοντράδες Μητσοτάκη

διπλωματικές-χοντράδες-μητσοτάκη-1536240
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η Γιούροβα έφυγε ενοχλημένη: αφενός οι κυβερνητικοί της έλεγαν ψέματα και αφετέρου αλλοίωσαν το νόημα της επίσκεψή της, μιλώντας για αγαστή… συνεργασία

Εντάξει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να γίνει «Κυβερνήτης», κατά την ερμηνεία όσων είπε στη Θεσσαλονίκη.

Αλλά μέχρι να γίνει, οφείλει να τηρεί το πρωτόκολλο ως απλός Πρωθυπουργός χώρας- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην εκθέτει την Ελλάδα, αυτοδιασυρόμενος και ο ίδιος.

Βοούν οι πολιτικοί διάδρομοι και στο κοινοτικό κέντρο και τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τις χοντράδες του.

Πρώτα έβγαλε τον απίστευτο Οικονόμου να αφαιρεί από την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βιέρα Γιούροβα το δικαίωμα να συναντά όποιον θέλει, όπου και όταν θέλει.

Αυτό ήταν η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα επειδή… συναντήθηκε μαζί της και η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, το πρόβαλε σαν να συναντήθηκε με… εχθρικό πρόσωπο.

Η Γιούροβα έφυγε ενοχλημένη: αφενός οι κυβερνητικοί της έλεγαν ψέματα και αφετέρου αλλοίωσαν το νόημα της επίσκεψή της, μιλώντας για αγαστή… συνεργασία.

Μετά ο Πρωθυπουργός πρόσβαλε την πρόεδρο της Κομισιόν, απουσιάζοντας από την ομιλία της στο συνέδριο των NYTimes, επί ελληνικού εδάφους, γιατί δεν του άρεσαν αυτά που έγραψε η εφημερίδα.

Μετά το έκανε χειρότερο προσπαθώντας να διαμορφώσει ο ίδιος το πρόγραμμα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την προσθήκη ενός… δείπνου μαζί της. Η κυρία ευλόγως δεν δέχθηκε και του κούνησε το μαντήλι.

Στην Κομισιόν του έχουν ήδη πολλά μαζεμένα. Και για όσα κάνει σε μια κοινοτική χώρα, παραβιάζοντας τα απαράβατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση – όπως ο Όρμπαν.

Αλλά και γιατί ισχυρίζεται ότι στέλνει προτάσεις και αυτοί τις απορρίπτουν.

Πράγματι. Πρώτο, γιατί είναι αέρας κοπανιστός και δεύτερο γιατί αυτές οι προτάσεις έπρεπε να έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο. Η Κομισιόν δεν νομοθετεί.

ΥΓ: Μια ακόμη χοντράδα του Μητσοτάκη είναι η δήλωσή του ότι «δεν θα αναγνωρίσουμε ΠΟΤΕ τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία».

Στην διπλωματία ποτέ δεν λες ποτέ- εκτός αν πρόκειται για εθνικό θέμα. Από ό,τι ξέρουμε η Ουκρανία, παρότι ο ίδιος κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία, δεν είναι ελληνικό έδαφος…

Ο… «Κυβερνήτης» χρειάζεται μαθήματα.

Αρκούσε η δήλωση ότι «η Ελλάδα δεν τα αναγνωρίζει».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook