Διπλό φονικό στη Μακρυνίτσα: «Είναι σημαντικό να αλλάξει το όνομα του παιδιού» λένε οι παππούδες του

Οι γονείς της 28χρονης και του 30χρονου, που πέθαναν τον περασμένο Απρίλιο όταν τους πυροβόλησε ο πρώην σύζυγος της γυναίκας στη Μακρυνίτσα Πηλίου αιτήθηκαν να αλλάξει όνομα το εγγόνι τους.

Ο παππούς και η γιαγιά θέλουν να μην ακολουθεί το παιδί καμία αρνητική μνήμη και να απαλλαχθεί η οικογένεια από το άκουσμα του επωνύμου του δράστη του διπλού φονικού που μόνο οργή και πόνο προκαλεί.

Ο Ταχυδρόμος μίλησε με τον παππού του ανήλικου, Απόστολο Τσάπα. «Δεν θέλουμε να έχει αυτό το όνομα το παιδί. Τελείωσε αυτό το επίθετο για εμάς. Δεν θέλουμε να ακούγεται πλέον» εξηγεί.

Η οικογένεια πιστεύει ότι το επίθετο μπορεί να στιγματίσει τον ανήλικο, ο οποίος ταλαιπωρείται ήδη αρκετά ψυχολογικά, αφού στερείται την πιο σημαντική παρουσία για ένα παιδί, της μητέρας του, που όσο ζούσε το λάτρευε. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αλλάξει το όνομα του παιδιού, του οποίου έχουμε την οριστική επιμέλεια με δικαστική απόφαση και το αιτηθήκαμε σήμερα (σημ. χθες) αυτό στο Ληξιαρχείο Βόλου, όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε» σημειώνει.

«Φτάνει που υποφέρουμε εμείς»
Το ζεύγος Τσάπα στερήθηκε για πάντα τα δύο του παιδιά μέσα σε ένα βράδυ. Σήμερα διαμένει σε καινούργιο σπίτι σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου με το εγγονάκι του και φροντίζει να μην έχει εκείνο πίσω του καμία οδυνηρή ανάμνηση. «Φτάνει που υποφέρουμε εμείς. Μόνο η ψυχή μας γνωρίζει πως ζούμε μετά το φρικτό μακελειό» επισημαίνει.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης λέει ότι η σχετική αίτηση αλλαγής ονόματος απευθύνεται, όπως προβλέπει ο νόμος, προς τον δήμαρχο Βόλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για να αποφασίσει.

«Αντικείμενο της αίτησης είναι να αλλαχτεί το επώνυμο του παιδιού και να μην έχει το όνομα του δράστη, διότι αυτό προκαλεί αισθήματα απέχθειας στο κοινό και δεν μπορεί ο ανήλικος να έχει το όνομα του φονιά της μητέρας του. Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται και αυτό κάναμε. Οι παππούδες έχουν την οριστική επιμέλεια του παιδιού με αμετάκλητη απόφαση», καταλήγει.

Πηγή: newsbeast.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠάνω από 100 και πάλι τα κρούσματα στην Κρήτη – Πόσα εντοπίστηκαν στα Χανιά
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το μυστικό για καλύτερη ερωτική ζωή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ