Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Η δικογραφία της υπόθεσης | Photos

διπλό-φονικό-στα-ανώγεια-η-δικογραφία-1036834

Με λεκτική και σωματική αντιπαράθεση μεταξύ του θανόντα κτηνοτρόφου, Γιώργου Ξυλούρη και του γιού του έτερου θανόντα, Μανώλη Καλομοίρη, η οποία διακόπηκε προσωρινά όταν ο κτηνοτρόφος αποχώρισε από το σημείο, φέρεται να ξεκίνησε το περιστατικό στα Ανώγεια, σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν οι αστυνομικοί που ανέλαβαν να διερευνήσουν το διπλό φονικό.

IMG_20200504_195107
Πλην όμως, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που φέρνει στο φως το protothema.gr, ο Ξυλούρης επέστρεψε λίγο αργότερα οπλισμένος και τότε παρενέβη στην αντιπαράθεση ο Λευτέρης Καλομοίρης, ο οποίος στην προσπάθεια του να προστατέψει τον γιο του, τραυματίστηκε θανάσιμα. Ακολούθως, ο Μανώλης Καλομοίρης, με άλλο όπλο το οποίο είχε στην κατοχή του ή προμηθεύτηκε εκείνη τη στιγμή, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Γιώργο Ξυλούρη. Επιπλέον, απο την ένοπλη αντιπαράθεση, τραυματίστηκε στο πόδι ο Εμμανουήλ Νταγιάντας, ο οποίος φέρεται να βρέθηκε στο σημείο τυχαία και προσπάθησε να εμποδίσει τη σύγκρουση των δυο ανδρών.

Στην κατάθεση του ο τραυματίας, αναφέρει ότι είδε μια αναμπουμπούλα καθώς προχωρούσε με το αυτοκίνητο του και σταμάτησε να δει τι συμβαίνει. Μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πλησίασε, άκουσε πυροβολισμό και ένιωσε έναν πόνο στο αριστερό του πόδι, κάτω απο το γόνατο. “Κατευθείαν μάτωσε το πόδι μου και έπεσα κάτω” αναφέρει χαρακτηριστικά. “Μετά απο μια ώρα ξύπνησα σε φορείο στο Κέντρο Υγείας” προσθέτει.

Ο Εμμανουήλ Νταγιάντας, ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται ποιος ήταν στο περιστατικό, ούτε ποιος πυροβόλησε. Στο σημείο βρίσκονταν περίπου 20-30 άτομα χωρίς να διακρίνει, όπως λέει, ποιος έκανε τι.

IMG_20200504_194543

Η κατάθεση του τραυματία κτηνοτρόφου

Ο Μανώλης Καλομοίρης μετά την παράδοση του στις Αστυνομικές Αρχές, ανέφερε ότι το επίμαχο βράδυ, βγήκε από την πατρική του οικεία, από τις φωνές της μητέρας του. Βγαίνοντας έξω, είδε ξαπλωμένο στο έδαφος τον πατέρα του, με μια τρύπα στο στήθος του και σε κοντινή απόσταση, τον Μανώλη Ξυλούρη να κρατάει όπλο. Ο πατέρας του Καλομοίρη ήταν ακούνητος, με ανοιχτό το στόμα και ο ίδιος συμπέρανε ότι ήταν ήδη νεκρός. Αμέσως επέστρεψε στο σπίτι του, πήρε το πιστόλι που είχε φυλαγμένο ο πατέρας του, επέστρεψε στο σημείο της αντιπαράθεσης και με αυτό το πιστόλι πυροβόλησε τον κτηνοτρόφο μέχρι που τελείωσαν τα φυσίγγια. Στη συνέχεια του επιτέθηκε με γροθιές, μέχρι που άλλα άτομα τον σταμάτησαν και τον απομάκρυναν.

Επεσήμανε δε στην κατάθεση του, ότι ο ίδιος δεν είχε οποιαδήποτε μορφής αντιπαράθεση με τον Ξυλούρη, πριν αντιληφθεί τον θανάσιμο τραυματισμό του πατέρα του.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Συγκεκριμένα, αναφέρει στην κατάθεση του: “Την 02-05-2020 και ώρα 22.00 βρισκόμουν στο πατρικό μου στα Ανώγεια και καθόμουν στο πεζοδρόμιο έξω από αυτό. Ενώ καθόμουν, ήρθε και πάρκαρε έξω από το σπίτι το αυτοκίνητο του ο Ξυλούρης και εν συνεχεία ήρθε προς το μέρος μου και φαινόταν αγριεμένος. Εγώ τον ρώτησα τι συμβαίνει, αυτός μου απάντησε ότι ψάχνει τον πατέρα. Εν συνεχεία τον ρώτησα για ποιο λόγο τον ψάχνει και αυτός μου απάντησε “Ρουφιάνος είναι και γκεσταπίτες είστε” και με απώθησε σπρώχνοντας με. Τότε εγώ τον χτύπησα στο πρόσωπο με την γροθιά μου και εν συνεχεία αυτός έφυγε τρέχοντας, προς την οικεία του η οποία είναι σε απόσταση τριάντα μέτρων από το πατρικό μου. Μετά εγώ μπήκα μέσα στο σπίτι, στο οποίο βρισκόταν ο πατέρας μου Λευτέρης Καλομοίρης και η μητέρα μου, Δέσποινα, στους οποίους είπα το περιστατικό. Εν συνεχεία πήγα στο μπάνιο να πληθώ, μετά από λίγη ώρα άκουσα τη μάνα μου να φωνάζει και ένα πυροβολισμό χωρίς να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε πήγα και πήρα το πιστόλι του πατέρα μου, το οποίο είχε φυλαγμένο σε ένα συρτάρι στο έπιπλο της τηλεόρασης και βγήκα στο δρόμο να δω τι συμβαίνει. Τότε πλησίασα και είδα τον πατέρα μου ξαπλωμένο στο έδαφος, κοιτώντας προς τα πάνω και δίπλα του πεσμένος ο Γιώργος Ξυλούρης, κρατώντας στο χέρι του ένα όπλο. Έπιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μια ανοιχτή τρύπα στο στήθος, ενώ τα μάτια και το στόμα του ήταν ανοιχτά. Άρχισα να πυροβολώ τον Ξυλούρη πολλές φορές χωρίς να θυμάμαι πόσες ακριβώς, στη συνέχει πέταξα το όπλο στο δρόμο και προσπάθησα να σηκώσω τον πατέρα μου, φωνάζοντας προς τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί να τον βοηθήσουν. Σήκωσα τον πατέρα μου και τον έβαλα στη καρότσα του οχήματος του Εμμανουήλ Νταγιάντα, ο οποίος ήταν επίσης στο σημείο και ξεκινήσαμε για το Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Όταν φτάσαμε, κατέβασα τον πατέρα μου και τον έβαλα, σέρνοντας μέσα, όπου και τον έβαλα σε ένα φορείο. Μετά από λίγο που κατάλαβα ότι ήταν νεκρός, έφυγα από το Κέντρο Υγείας. Όσον αφορά τον τραυματισμό του Νταγιάντα, δεν γνωρίζω πως τραυματίστηκε, εγώ σίγουρα δεν έστρεψα το όπλο μου προς το μέρος του”.

Στην ερώτηση, αν είχε προσωπικές διαφορές με τον κτηνοτρόφο, ο γιος του νεκρού λυράρη, απάντησε ότι εκείνος δεν είχε διαφορά μαζί του, αλλά πως ο πατέρας του είχε διαφορές για κτηματικά θέματα, για ασήμαντους λόγους, όπως τον διαβεβαίωνε.

IMG_20200504_194943

Η κατάθεση του Μανώλη Καλομοίρη

Τι κατέθεσαν οι συγγενείς των δυο νεκρών

Από την εξέταση μαρτύρων του συγγενικού περιβάλλοντος των δυο θανόντων, προκύπτουν τα ακόλουθα στοιχεία. Συγκεκριμένα, από το περιβάλλον του Λευτέρη Καλομοίρη, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το περιστατικό ξεκίνησε από αντιπαράθεση των δυο νεαρότερων εμπλεκομένων και πως ο λυράρης, ενεπλάκη στην πορεία με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του από τον κτηνοτρόφο, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πως προήλθε ο θάνατος του τελευταίου.

Από το συγγενικό περιβάλλον του κτηνοτρόφου, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το περιστατικό ξεκίνησε ομοίως από αντιπαράθεση που είχε ο Ξυλούρης με τον Μανώλη Καλομοίρη, που οδήγησε τον πρώτο να οπλιστεί και να επιστρέψει στο σημείο, πλην όμως ο θάνατος και των δυο παραπάνω ανδρών αποδίδεται αποκλειστικά στην ένοπλη δράση του Μανώλη Καλομοίρη.

Τα ευρήματα της έρευνας

Τις πρωινές ώρες της 03-05-2020 κατά την διάρκεια αστυνομικής έρευνας, στα δυο σπίτια, κατασχέθηκαν τα εξής ευρήματα. Στο σπίτι του Μανώλη Καλομοίρη, βρέθηκαν 20 πλήρη φυσίγγια πιστολιού διαμετρήματος 9 mm και μια κενή γεμιστήρα πιστολιού μάρκας Walhter. Στο σπίτι του Ξυλούρη βρέθηκε μια γεμιστήρα μάρκας Glock, καθώς και μια κυνηγετική καραμπίνα, της οποίας η Α.Κ.Κ.Ο είχε λήξει το 2017, ενώ στερείτο μειωτήρα για τον περιορισμό του αριθμού φυσιγγίων, στο νομίμως προβλεπόμενο.

Απο την εξέταση – πραγματογνωμοσύνη που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο τραυματισμός του Εμμανουήλ Νταγιάντα που σταμάτησε να βοηθήσει, προέκυψε από τα πυρομαχικά που δέχεται το πιστόλι του Μανώλη Καλομοίρη.

Σημειώνεται ακόμη, ότι οι τρεις σφαίρες πυροβόλου όπλου που βρέθηκαν στο σώμα του κτηνοτρόφου, ταιριάζουν ομοίως με το διαμέτρημα του παραδοθέντος όπλου που έφερε πάνω του ο Μανώλης Καλομοίρης, όταν και παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές, επί της εθνικής οδού Ρεθύμνου- Ηρακλείου στο ύψος του Μπαλίου δήμου Μυλοποτάμου. Δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη αν η σφαίρα που διαπέρασε το σώμα του άτυχου λυράρη ανήκει στο όπλο που κρατούσε ο 30χρονος κτηνοτρόφος.

IMG_20200504_194745

Τα ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης

Ο συνήγορος του Μανώλη Καλομοίρη, Διονύσης Βέρρας, σε δήλωση του στο protothema, αναφέρει: “Βαριά συναισθήματα, πόνος και κατανόηση και προς τις δυο πλευρές. Ο θάνατος των δυο αυτών ανθρώπων, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Είναι απολύτως βέβαιο και τεκμηριωμένο από τα ευρήματα της προανάκρισης, ότι ο θάνατος των δυο συνανθρώπων μας προήλθε από δυο διαφορετικά όπλα, δυο διαφορετικούς πυροβολισμούς σε διαφορετικούς χρόνους και απο διαφορετικούς δράστες. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια συσκότισης είναι καταδικασμένη διότι προσκρούει στα αντικειμενικά ευρήματα και στις εκθέσεις των ειδικών που θα ακολουθήσουν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook