Διπλά διαγωνίσματα το Β’ τετράμηνο για τους μαθητές του γυμνασίου

διπλά-διαγωνίσματα-το-β-τετράμηνο-γι-1163867

Διπλά διαγωνίσματα θα δώσουν οι μαθητές του γυμνασίου στο Β ΄τετράμηνο αν τελικά δεν προλάβουν να δώσουν αυτό το τετράμηνο διά ζώσης εξετάσεις.

Όπως αναφέρει εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή «εάν για λόγους αντικειμενικούς, δεν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τετράμηνο η ωριαία γραπτή δοκιμασία , αυτή μεταφέρεται στο δεύτερο τετράμηνο». Η βαθμολογία των μαθητών θα εξαχθεί από την απόδοσή τους στην τάξη και από τα τεστ που είχαν δώσει στις φυσικές τους τάξεις.

Τι θα γίνει με τη βαθμολογία της Α΄Λυκείου

Δεν θα προσμετράται η επίδοση του μαθητή της Α΄Λυκείου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια είπε κατηγορηματικά σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου θα λαμβάνονται υπόψιν αφού προηγηθεί η αξιολόγηση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών το ξεκαθάρισε η υπουργός καθώς πολλοί γονείς και μαθητές ρωτούσαν λόγου του ότι εφέτος ξεκινά για την Α’ Λυκείου η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις.

Η κ. Κεραμέως είπε ότι «υπάρχει στις ευρύτερες προθέσεις μας κάποια στιγμή να μην αποτελούν οι Πανελλαδικές, ως η αποτύπωση μιας στιγμής και να υπολογίζεται ευρύτερα η η πορεία του μαθητή. Ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμη ψηφιστεί. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να προηγηθεί η επιμόρφωση και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τότε θα το δούμε».

Πηγή :protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook