Διώξεις σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ για δήθεν ανταποκρίσεις από Μόσχα

διώξεις-σε-δημοσιογράφους-της-ερτ-για-1405717

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η ιστορία της παραπλάνησης του κοινού με τον «ανταποκριτή» της ΕΡΤ στη Μόσχα, που τελικά έδινε ανταποκρίσεις από την Κυψέλη, κινητοποιήθηκε η ΕΣΗΕΑ. Με το θέμα ασχολήθηκε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ο «ανταποκριτής» έχει το ακαταδίωκτο καθώς δεν είναι μέλος του Σωματείου της ΕΣΗΕΑ. Ωστόσο, δημοσιογράφοι που είναι διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ και μέλη της ΕΣΗΕΑ, καλούνται να αντιμετωπίσουν την κρίση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ieidiseis.gr, αποφασίστηκε ομόφωνα η αυτεπάγγελτη άσκηση δίωξης κατά των εξής δημοσιογράφων, διευθυντικών στελεχών της ΕΡΤ:

  • Κωνσταντίνου Ζούλα (πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ),
  • Φώτη Καφαράκη (Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης ΕΡΤ),
  • Γιάννη Τρουπή (Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών ΕΡΤ) και
  • Άννας Παπασωτηρίου (υπεύθυνη τμήματος εξωτερικών ειδήσεων EΡΤ).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν αποσταλεί τα κατηγορητήρια στους δημοσιογράφους. Σημειώνεται ότι σε δύο ανακοινώσεις τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έκαναν σοβαρές καταγγελίες.

Συγκεκριμένα:

Στις 9 Μαρτίου, η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «η απουσία ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Ρωσία και οι φήμες που ήθελαν τον δημοσιογράφο να βρίσκεται κάπου στην Κυψέλη, αποτελούν τις προϋποθέσεις που συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της ανυπαρξίας της αντικειμενικότητας. Αλήθεια, τελικά υπάρχει ανταποκριτής στη Ρωσία, ή η αντικειμενικότητα ακόμα θυσιάζεται στον βωμό των υπερατλαντικών και ευρωενωσιακών πολιτικών σκοπιμοτήτων;».

Στις 17 Μαρτίου η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ (ΕΕΕΡΤ) ζητούσε απαντήσεις για τα προβλήματα στην κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία από τη δημόσια τηλεόραση, όπως και για σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν το πρόγραμμα, τις παραγωγές, την υπερκοστολόγηση εκπομπών και τον παραγκωνισμό των συνεργείων.

Στις 11 Μαρτίου σε αιχμηρότατη ανακοίνωση ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λιάτσος, έγραφε ότι ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα δεν υπάρχει καθώς όπως σημείωνε «δε βρέθηκε στη Μόσχα ούτε μια μέρα στο δεκαπεντάμηνο διάστημα». Τόνιζε δε, ότι «κάποιοι ίσως «κακίσουν» τον εν λόγο ανταποκριτή, συνάδελφο! Τον οποίο αναζητούσαν-μάταια-υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες ερχόμενοι στη Ρωσία το 15μηνο διάστημα. Με τη διοίκηση της ΕΡΤ, όμως, τι θα γίνει; Ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση; Ποιος και με ποιο δικαίωμα εκθέτει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα;».

Στις 12 Μαρτίου το θέμα έφτασε στη Βουλή μετά από καταγγελία της Αναστασίας Γκαρά, τομεάρχη Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση που κατέθεσε, είχε θέσει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο σειρά από ερωτήματα για τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook