Διώχνει δύο υπουργούς και πέντε υφυπουργούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

διώχνει-δύο-υπουργούς-και-πέντε-υφυπο-995136

Γιατί απέτυχαν παταγωδώς στους τομείς ευθύνης τους – Τα συμπτώματα φθοράς στην κυβέρνηση επιταχύνουν τον ανασχηματισμό

Απομακρύνονται από την κυβέρνηση δύο υπουργοί που έχουν προβληματικές σχέσεις με το Μαξίμου καθώς και πέντε υφυπουργοί οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν στην κυριολεξία ανύπαρκτοι στο επτάμηνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή οι δύο υπουργοί αναλαμβάνουν διάφορες πρωτοβουλίες που δεν βρίσκονται σε αντιστοιχία με τη στρατηγική του Μαξίμου δημιουργώντας λειτουργικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα δύο αυτά κυβερνητικά στελέχη έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες οι οποίες ευνόησαν συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η αξιολόγησή τους από το Μαξίμου ήταν αρνητική και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δρομολογεί την απομάκρυνσή τους από την κυβέρνηση στον ανασχηματισμό που θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Ειλημμένη απόφαση είναι και η απομάκρυνση πέντε υφυπουργών στην πλειοψηφία τους τεχνοκράτες, οι οποίοι δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα στον τομέα ευθύνης τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω υφυπουργοί δεν είχαν ουσιαστικές αρμοδιότητες γιατί επικαλύπτονταν από τους υπουργούς.

Με τον διορθωτικό ανασχηματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να ανακόψει τη φθορά της κυβέρνησης και να αποκαταστήσει τις ισορροπίες με την υπουργοποίηση βουλευτών που προέρχονται από μεγάλες εκλογικές περιφέρειες και δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Ο σχεδιασμός συνδέεται άμεσα και με το ενδεχόμενο διπλών εκλογών τον Οκτώβριο προκειμένου να καεί η απλή αναλογική.

Στο Μαξίμου θεωρούν ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ προλάβει να ανασυγκροτηθεί. Εκτιμούν επίσης ότι μια σειρά από προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν ραγδαία φθορά στην κυβέρνηση.

Μεγάλος πονοκέφαλος για το Μαξίμου είναι οι μαζικές κατασχέσεις για την πρώτη κατοικία που μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνους κραδασμούς.

Γι΄ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις προκειμένου οι κατασχέσεις να αφορούν μόνο πολυτελείς κατοικίες και βίλες. Δεν αποκλείεται επίσης να παραταθεί το σημερινό καθεστώς μέχρι το επόμενος έτος.

Σε κάθε περίπτωση ο ανασχηματισμός εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό για εκλογικό αιφνιδιασμό.

Πηγή: kontranews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook