«Διώχνει» ασθενείς η παθολογική κλινική Ρεθύμνου! Έρχονται για νοσηλεία στο νοσοκομείο Χανίων

διώχνει-ασθενείς-η-παθολογική-κλιν-893035

Δεν θα δέχεται νέους νοσηλευόμενους λόγω αδυναμίας εκτέλεσης των εφημεριών

Οι γιατροί ζητούν την στήριξη των φορέων και των πολιτών για να πιεστούν οι αρμόδιοι για την πρόσληψη γιατρών

Την απόφαση να μην λειτουργεί για μερικές μέρες του μήνα η Παθολογική Κλινική λόγω της έλλειψης ιατρών για τις εφημερίες ανακοίνωσε την Τετάρτη η διευθύντρια της, Ελένη Ιωαννίδου.

Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος χρειαστεί να νοσηλευτεί, τότε θα μεταφέρεται σε νοσοκομεία των διπλανών νομών και μάλιστα ήδη χθες διακομίστηκαν τρεις νέοι ασθενείς στο νοσοκομείο των Χανίων, καθώς αδυνατεί η κλινική να τους δεχθεί.

Όπως ανέφερε στη δήλωση της η κα Ιωαννίδου, «Σήμερα (σ.σ. χθες) στο νοσοκομείο δεν εφημερεύει ειδικός παθολόγος. Στην παθολογική κλινική  υπηρετούν μόνο 2 παθολόγοι, οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος ενός ολοκλήρου νόμου. Κατά συνέπεια σήμερα αλλά και κάποιες άλλες μέρες μέσα στο μήνα δεν θα γίνεται καμιά εισαγωγή στην παθολογική κλινική. Αν χρειαστεί εισαγωγή θα πρέπει να νοσηλευτείτε σε νοσοκομείο γειτονικού νομού.

Λυπόμαστε πάρα πολύ για αυτή την εξέλιξη, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο λόγω σεβασμού στη δουλειά μας και στους ασθενείς μας».

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως φυσικό αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούν τα στελέχη του νοσοκομείου το τελευταίο διάστημα, ειδικά για την περίπτωση της Παθολογικής Κλινικής, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του τμήματος. Ωστόσο, παρότι είναι προφανές ότι μία ολόκληρη κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει με μόλις δύο ειδικευμένους γιατρούς, εντούτοις η κα Ιωαννίδου και στις πρόσφατες δηλώσεις της ανέφερε πως οι πιέσεις προς την ΥΠΕ και το Υπουργείο για την κατ’ εξαίρεση προκήρυξη θέσεων γιατρών ειδικά για το συγκεκριμένο τμήμα έπεσαν στο κενό.

Οι γιατροί του νοσοκομείου περιμένουν και την στήριξη της κοινωνίας και των τοπικών φορέων, ελπίζοντας σε συνολική πίεση προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης, σημειώνοντας πως το θέμα είναι σοβαρό και αφορά το σύνολο των πολιτών, όχι λίγους και όχι μόνο εκείνους που προσωρινά χρειάζεται να νοσηλευτούν στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας.

Μάλιστα, σήμερα Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει μία ακόμα συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείο από τους γιατρούς, γιατί οι ίδιοι, όπως λένε, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι «συνέβη και αυτό. Σε ένα νομό πού έχει μια και μοναδική θεραπευτική δομή υγείας. Ένα μικρό νοσοκομείο. Δεν έχεις άλλη επιλογή αν σου τύχει κάτι.  Σε ένα νομό υποβαθμισμένο σε αρκετά θέματα, χάνουμε και την δυνατότητα για νοσηλεία. Έκλεισε η μοναδική Παθολογική κλινική και στέλνει τους ασθενείς από το Ρέθυμνο για νοσηλεία στα Χανιά. Ο κόμπος κόλλησε στο χτένι. Παραπέρα δεν έχει. Δύο γιατροί δεν γίνεται να τα βγάλουν άλλο πέρα χωρίς απώλειες.

Αύριο λέμε να βγούμε πάλι στην αυλή κάτω από τις λεμονιές, όσοι μπορούμε, γιατί με την δουλειά που έχει με τους αρρώστους και το πόσοι είμαστε πια, δεν μπορούμε και να μαζευτούμε.

Κατά τις 12.30 θα μοιραστούμε τον πόνο μας, να τα πούμε πάλι, να τα ακούσουνε όσοι θέλουν και όσοι είναι υπεύθυνοι για τον νομό και για τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Να τα ακούσουν και οι άνθρωποι που ζουν εδώ, μήπως αναλάβουν κι αυτοί να υπερασπιστούν το πολυτιμότερο αγαθό. Την υγεία για όλους».

Πηγή:goodnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook