Δημότης Χανίων και με τη «βούλα» ο σπουδαίος καλλιτέχνης Βασίλης Λέκκας | Δείτε φωτογραφίες από την τελετή

δημότης-χανίων-και-με-τη-βούλα-ο-σπου-782063

Στο κατάμεστο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο παλιό Λιμάνι των Χανίων, ανακηρύχθηκε και επίσημα ως επίτιμος δημότης Χανίων, ο μεγάλος ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας που έχει συνδεθεί τα τελευταία χρόνια με τα Χανιά, μέσα από μία σειρά σημαντικών συναυλιών που έχει δώσει μαζί με Χανιώτες καλλλιτέχνες.

Η τελετή που πραγματοποιήθηκε στο -ασφυκτικά γεμάτο- «Μίκης Θεοδωράκης»,  ο οποίος αποκάλεσε τον καλλιτέχνη ως το «νέο Ζορμπά» όταν τον προλόγισε σε συναυλία του, με τον Μάνο Χατζηδάκι από την άλλη να τον προσφωνεί ως «πολίτη βόρειας Κρήτης», εκμυστηρεύτηκε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Λέκκας στην ευχαριστήρια ομιλία του.

“Έπειτα από την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ανακηρύσσουμε σε επίτιμο δημότη Χανίων τον Βασίλη Λέκκα, ο οποίος έχει μεταφέρει παντού κατά τη διάρκεια της σημαντικής καλλιτεχνικής του πορείας την αγάπη του για τον τόπο μας. Ευχαριστούμε θερμά, Βασίλη, για την προσφορά σου στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας και του τόπου μας, εκπροσωπώντας τους μεγάλους μας συνθέτες και ποιητές” , επεσήμανε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων, παραδίδοντας στον κ. Λέκκα την τιμητική πλακέτα του Δήμου, καθώς και εκδόσεις, που αντιπροσωπεύουν την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας.

Παράλληλα, κατά την έναρξη του μουσικού αφιερώματος το Μουσικό Σύνολο Χανίων ανακήρυξε έπειτα από επίσης ομόφωνη Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σε επίτιμο μέλος του τον κορυφαίο σύγχρονο ενορχηστρωτή και συνθέτη, Τάσο Καρακατσάνη.

Η ανακήρυξη έγινε στην έναρξη του διήμερου μουσικού αφιερώματος για 2 Πιάνα & 3 Φωνές, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και το Μουσικό Σύνολο Χανίων, με τραγούδια των κορυφαίων Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook