Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων: Συνεχίστηκε το «σήριαλ» για τα αποθεματικά του Δήμου και τις μεταφορές των χρημάτων

δημοτικό-συμβούλιο-χανίων-συνεχίστη-1068164

Νέα αναστάτωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων προκάλεσε το ζήτημα των καταθέσεων του Δήμου  στην Τράπεζα Χανίων και της μεταφοράς σχεδόν 4 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς της προς αυτή της Ελλάδος.

Σε συνέχεια της συζήτησης την προηγούμενη εβδομάδα στο ΚΑΜ (δείτε ΕΔΩ), κατατέθηκαν τα στοιχεία που ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Πρωτοπαπαδάκης. Επί της απάντησης της οικονομικής υπηρεσίας και του Τάσου Αλόγλου, σχολίασε οτι όταν παρέδωσε ο Τάσος Βάμβουκας υπήρχαν 4 εκατ. στην Τράπεζα Χανίων με επιτόκιο μεγαλύτερο από την τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και 1 εκατ. στην Παγκρήτια.

Έπειτα, μεταφέρθηκαν χρήματα της τράπεζας Χανίων, τα οποία πήγαν σε λογαριασμό όψεως σε εκείνη της Ελλάδας, παρατηρώντας οτι πλέον η Τράπεζα Χανίων έχει τα λιγότερα χρήματα, διερωτώμενος την διαδικασία που έγιναν οι μεταφορές.Ζήτησε, έπειτα, ένα συλλογικό όργανο για την διαχείριση των χρημάτων, ενώ διερωτήθηκε αν ο ο δήμος Χανίων είναι σύννομος ως προς νόμο για τη διαχείριση των αποθεματικών που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2019.

Ο Τάσος Αλόγλου απάντησε οτι ο κος Πρωτοπαπαδάκης στάθηκε σε συγκεκριμένους αριθμούς, αγνοώντας το επιτόκιο που προσφέρουν οι τράπεζες, το οποίο και είναι η προτεραιότητα του Δήμου, προς όφελος και των δημοτών. Τέλος συμπλήρωσε οτι ο Δήμος έχει περάσει 5 ελέγχους όσον αφορά την οικονομική διαχείριση, χωρίς καμία να κάνει λόγο για μη ορθή διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων ή μεταφορά χρημάτων πέρα από τα προβλεπόμενα και σύννομα.Ακόμη, συμπλήρωσε οτι υπάρχει καταμερισμός ώστε ο Δήμος να γλιτώνει χρήματα από τις πληρωμές μεταξύ διαφορετικών τραπεζών, επιλογή σύννομη και η οποία δεν χρειάζεται έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο.

Από την πλευρά του, ο Τάσος Βάμβουκας αμφισβήτησε και εκείνος την σωστή τήρηση της διαδικασίας, όσον αφορά τη ζύγιση του προθεσμιακού λογαριασμού σε σχέση με του όψεως, που έχουν σαφώς μικρότερο επιτόκιο. Έκλεισε, διερωτώμενος για το αν όντως ο δήμος Χανίων δέχθηκε προσφορές για το καλύτερο δυνατό επιτόκιο, με τον Τάσο Αλόγλου να αναφέρει για ακόμη μία φορά τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο και το γεγονός οτι το επιτόκιο της Τράπεζας της Ελλάδος στην προθεσμιακή κατάθεση είναι το βέλτιστο που μπορούσε να βρει η οικονομική υπηρεσία του Δήμου, κάτι που δεν είχε κάνει η πρώην δημοτική αρχή.

Ο Γιάννης Σαρρής έκανε λόγο για «πόλεμο εντυπώσεων» μεταξύ του Δήμου και της Τράπεζας Χανίων, παραδεχόμενος οτι υπάρχουν προφανώς διαφορετικά συμφέροντα αναφορικά με το οικόπεδο της ΑΒΕΑ. Όπως σχολίασε, ο μόνος στόχος του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των πολιτών και όχι οι επικοινωνιακές τακτικές.Ο Νίκος Βουρλάκης υποβάθμισε το ζήτημα, σχολιάζοντας οτι στην ουσία όλοι εν τέλει συμφωνούν, με την συζήτηση και τις φωνές επί τους θέματος να είναι ανούσιες, τοποθετούμενος για την ανάγκη κλιμακοφόρου οχήματος στα Χανιά, ως ένα σημαντικό κενό στην πυροπροστασία της πόλης, ζητώντας από τον δήμο να πάρει πρωτοβουλίες.Αντίστοιχα και ο Σεραφείμ Ρίζος, που δεν έδειξε να νοιάζεται σε ποια τράπεζα βρίσκονται τα χρήματα, αλλά ζήτησε να δοθεί βάρος στο από που προέρχονται και για που προορίζονται, αναφερόμενος στην αξιοποίηση αυτών των χρημάτων και την κοινωνική πολιτική του δήμου, καθώς και τα μέτρα προς όφελος των απλών πολιτών και όχι των επιχειρήσεων και των εργολάβων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Με το κλείσιμο της συζήτησης, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μίλησε για θέμα που συζητούνταν στα καφενεία, με κάποιους να έχουν σκοπό να πείσουν την κοινή γνώμη οτι ο δήμος σαν ανώριμο παιδί έπαιξε με τις καταθέσεις και μετέφερε τις καταθέσεις για να ζημιώσει την Τράπεζα Χανίων. Αυτό καλλιεργήθηκε στην πόλη και τον δημόσιο διάλογο, χωρίς κανείς να απευθυνθεί στην οικονομική υπηρεσία ή τον Τάσο Αλόγλου και να ρωτήσει επί του θέματος.

Έτσι, χαρακτήρισε ψευδή είδηση την αφορμή που ξεκίνησε ο δημόσιος διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τους πολίτες να αποκτούν διαστρεβλωμένη ενημέρωση από τους… τσακωμούς. Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε οτι δεν υπήρχε μεταφορά από εμπορική τράπεζα σε κάποια άλλη, ενώ έγιναν κανονικά οι πληρωμές του Δήμου στο πλαίσιο των συναλλαγών του.

Έτσι, ζήτησε αποκατάσταση της αλήθειας από όσους συμμετείχαν στην «μομφή», χωρίς διαχωρισμό αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης, και κάλεσε όσους σήκωσαν το θέμα να παραδεχθούν δημόσια οτι έκαναν λάθος στις τοποθετήσεις τους. Έκλεισε συμπληρώνοντας οτι η διαχείριση του δήμου έχει γίνει στο πλαίσιο του νόμου και προς όφελος των πολιτών.

Το εν λόγω έγγραφο με τις καταθέσεις του δήμου Χανίων που «πυροδότησε» την κουβέντα:

zarpanews.gr

5 thoughts on “Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων: Συνεχίστηκε το «σήριαλ» για τα αποθεματικά του Δήμου και τις μεταφορές των χρημάτων

  1. Δημοτική Αρχή ερασιτεχνων.! αν ειναι δυνατόν ο συγκεκριμενος να ειναι αντιδημαρχος οικονομικων του Δημου Χανίων….
    κουρα προβάτων και πολυ.

  2. Οτι στο καλο κοντρα μπορει να χει ο Δημαρχος με την Τραπεζα Χανιων πρεπει να σεβαστει οτι αυτη η τραπεζα ειναι δημιουργημα των Χανιωτων και οπως και οι υπολοιπες εταιριες (ΑΝΕΚ) κι εχουν βοηθησει ιδιαιτερα την τοπικη κοινωνια. Για αυτο θα επρεπε να τις στηριζει ειδικα σε σχεση με τις συστημικες.

  3. ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΝΙΩΝ.ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ.
    Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ Ή ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ;
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΟΣ 100% Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.

  4. 31/8/19 τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα Χανιών σύνολο, 10/6/2020 τετρακόσιες χιλιάδες και κάτι ψιλά σύνολο. Μεταξύ των δυο ημερομηνιών η γνωστή κόντρα για το οικόπεδο ΑΒΕΑ.
    απλή συγκυρία τα γεγονότα και οι ημερομηνίες.

    Καληνύχτα κ. Δήμαρχε, η υποτίμηση της νοημοσύνης μας έχει όριο. Και καλό Σ/Κ εις τας Αθήνας.

  5. ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΚΝΟΙ….
    Ο ΣΑΝΔΗΡΑΚΗΣ ΕΤΡΩΓΕ ΞΗΡΟΚΑΡΠΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ.ΠΟΛΛΑ ΞΗΡΟΚΑΡΠΙΑ….ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.
    ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΑΚΟΜΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook