Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων: Ατζέντα, προτεραιότητες και διαφωνίες

δημοτικό-συμβούλιο-χανίων-ατζέντα-πρ-1447670
φωτογραφία αρχείου

Κυκλοφοριακό, οδικό δίκτυο και καθημερινότητα του πολίτη, αναδεικνύονται σε θέματα «κλειδιά» για τον Δήμο Χανίων, έναν χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές.

Ενδεικτικές των προτεραιοτήτων που θέτουν οι παρατάξεις που συμμετέχουν στον Δημοτικό Συμβούλιο είναι οι τοποθετήσεις τους στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει καθιερωθεί στην έναρξη της κάθε συνεδρίασης.

Στις ανακοινώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης που έγινε για πρώτη φορά στα Χανιά αλλά και στο πανελλήνιο συνέδριο των νοσηλευτών, τις επικείμενες εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης, το έργο της Δημοτικής Αγοράς που όπως τόνισε εξελίσσεται βάσει χρονοδιαγράμματος, τα έργα που είναι σε εξέλιξη, την παρουσία του Δήμου Χανίων σε διεθνή έκθεση στην Στουτγάρδη, για τις ευνοϊκές προβλέψεις για τον τουρισμό αλλά και για τα νέα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Από την παράταξη Παπαδογιάννη, ο Σπύρος Αποστολάκης, έθεσε μια σειρά θεμάτων κυρίως για την καθημερινότητα των πολιτών. Ειδικότερα αναφέρθηκε στα παρκόμετρα πέριξ του γηπέδου, τα οποία όπως είπε συχνά δεν λειτουργούν, στους ποδηλατοδρόμους στην ανάγκη επανασύστασης και επαναλειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας αλλά και στην πιθανότητα επέκτασης της περιόδου ναυαγοσωστικής κάλυψης.

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, διαπίστωσε πως ήδη τα Χανιά έχουν μια μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες και προχώρησε σε κάποιες επισημάνσεις: «Για το κυκλοφοριακό, ξέρουμε ότι δεν  μπορεί το θέμα να λυθεί από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά θα θέλαμε μια μεγαλύτερη παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο και σε σημεία όπου γίνονται έργα, τόνισε.

Με την αφορμή των εκδηλώσεων για την Μάχη της Κρήτης, αναφέρθηκε στο μνημειακό συγκρότημα στην Αγυιά, από το 2010 δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για  να ολοκληρωθεί «Ο φάκελος και όλες οι μελέτες είναι στον ΟΑΚ και νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσει ξανά το έργο» τόνισε.

Στο κυκλοφοριακό και ειδικά στα τουριστικά λεωφορεία αναφέρθηκε ο Γιάννης Μαράκης ως εκπρόσωπος της παράταξης Βάμβουκα, ο οποίος τόνισε πως «η μεταφορά των λεωφορείων από την πλατεία Αγοράς στην οδό Πλουμιδάκη, ήταν ναι μεν προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυσε». «Προτάσεις υπάρχουν για το κυκλοφοριακό, χρειάζεται να δοθούν άμεσα κάποιες λύσεις αλλά και να γίνει μια συνολική μελέτη» προσέθεσε.

Στο θέμα των λεωφορείων αναφέρθηκε και ο Μύρων Γιακουμογιαννάκης.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος,  απέδωσε το χάος που δημιουργείται στην οδό Πλουμιδάκη στη μη τήρηση του νόμου από συγκεκριμένους οδηγούς, επισημαίνοντας πως οι θέσεις αφορούν αποβίβαση – επιβίβαση και όχι στάθμευση.

Από την παράταξη Σαρρή, ο Μπάμπης Κουρούσης σχολίασε τις ανακοινώσεις του Δημάρχου για το πανελλήνιο νοσηλευτικό συνέδριο που έγινε στα Χανιά. Χαρακτηριστικά σημείωσε πως «καλό είναι να τιμούμε τους νοσηλευτές αλλά δεν φτάνουν μόνο οι φωτογραφίες, να έχουν και ουσία αυτά που κάνουμε. Να δούμε πώς μπορούν να αποδώσουν περισσότερο στο περιβάλλον μέσα στο οποίο δουλεύουν, να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Αλλιώς μόνο οι φωτογραφίες και τα χειροκροτήματα, φτάνουν στα όρια της υποκρισίας»

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη για περισσότερες παιδικές χαρές: «Με το να κλείσει ο κήπος, είναι πάρα πολύ λίγες. Ίσως θα πρέπει να τις ενισχύσουμε, να προσθέσουμε μερικά ακόμα έστω και προσωρινά μέχρι να φτιαχτεί ο κήπος.»

Από την «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Μπάμπης Λουτσέτης αντέδρασε στα θετικά σχόλια του Δημάρχου για την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης: «Είστε και ομοϊδεάτες όπως φαίνεται με αυτήν την πολιτική που έχει δημιουργήσει μια ακρίβεια και μια κόλαση για τη λαϊκή οικογένεια, η οποία δεν δημιουργήθηκε λόγω covid, υπήρχε από πριν. (…)Γι’ αυτό χαίρεστε για την παρουσία των Ευρωπαίων εδώ, χαίρεστε που τον μονόδρομο του Ευρωπαϊκού αδιέξοδου τον ακολουθούμε σωστά»

Στο κυκλοφοριακό αναφέρθηκε και η Νάνσυ Αγγελάκη: «Είχα προτείνει να προχωρήσουμε σε διανοίξεις οδών, εφόσον υπάρχουν κυρωμένα σχέδια πόλεως. Καλό είναι να προχωρήσετε άμεσα σε διανοίξεις οδών».

Ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας Νίκος Χαζηράκης τόνισε πως γίνονται μελέτες για 12 παιδικές χαρές «ενώ όπου έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης σε αθλητικούς χώρους προχωράμε άμεσα σε μελέτες» σημείωσε.

Ακόμα γνωστοποίησε πως μέσα στον Ιούνιο αναμένεται η πρόσληψη εννέα ιδιωτών μηχανικών στην πολεοδομία.

Για τα παρκόμετρα ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Τάσος Αλόγλου τόνισε πως «πάμε σε μια νέα ψηφιακή διαδικασία για την παρόδια στάθμευση, δεν πρέπει να υπάρχουν χρήματα στον δρόμο, προχωράμε σε εντελώς ψηφιακό τρόπο παρακολούθησης της στάθμευσης.

Για την ναυαγοσωστική κάλυψη ο κ. Αλόγλου διαβεβαίωσε πως οι ναυαγοσώστες θα είναι στου πύργους την 1η Ιουνίου. Πρόκειται για 28 πύργους σε παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες. Μάλιστα όπως ανέφερε η συνολική εργολαβία θα φτάσει τα 720.000 ευρώ ενώ για φέτος η κρατική επιχορήγηση θα έιναι μόλις 216.000 ευρώ, αφήνοντας τον Δήμο να «καλύψει» τα 500.000 ευρώ που υπολείπονται.

One thought on “Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων: Ατζέντα, προτεραιότητες και διαφωνίες

  1. Είναι γελοίο αυτο που συμβαίνει. Το καλοκαίρι θα φρακάρουν απο τα αυτοκίνητα τα Χανιά από την Ακρωτηρίου μέχρι τους Αγ.Αποστόλους και αυτοί οι χαραμοφάηδες μιλούν για τη Πλουμιδάκη. Σχεδόν το 50% του κυκλοφοριακού φόρτου είναι από οχήματα που γυρίζουν γύρω και ψάχνουν να παρκάρουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το πάρκινγκ, κύριοι, ούτε τα παρκόμετρα ούτε οι ποδηλατόδρομοι, Βρείτε χώρους κοντά στο κέντρο (όχι στο Θέρισο) και φτιάξτε 1-2 parking οπως αυτό της Περίδου. ή κάντε υπόγεια παρκινγκ σε δυτική και ανατολική ταφρο ΑΒΕΑ κλπ και απο πάνω πάρκα για τα παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook