Δημοτική Κοινότητα Χανίων | Τι ζητάει με ψήφισμα της για τις μάσκες προστασίας από το Δημοτικό Συμβούλιο

δημοτική-κοινότητα-χανίων-τι-ζητάει-μ-1038256

Διατίμηση στις μάσκες προστασίας και δωρεάν χορήγηση σε συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να τις αγοράσουν, να τις προμηθευτούν ή να τις κατασκευάσουν, ζητάει με ψήφισμα της η Δημοτική Κοινότητα Χανίων προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Το ψήφισμα αναφέρει τα παρακάτω:

«Βάσει της 23/2020 απόφασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων , καταθέσαμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων το ακόλουθο ψήφισμα :

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων για τον Covid – 19, γίνεται υποχρεωτική η χρήση μασκών για τον γενικό πληθυσμό σε ορισμένους χώρους. Οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

  1. Τη σημασία που έχει η ίση πρόσβαση σε ιατρικές μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και άλλα είδη προστασίας για όλους τους πολίτες για την καταπολέμηση του Covid-19
  2. Την οικονομική δυσχέρεια που έχει προκληθεί λόγω της πανδημίας σε ευπαθείς ομάδες, απόρους, ανέργους, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ και άλλες ευαίσθητες ομάδες, αλλά και μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες
  3. Τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του μέτρου σε ειδικές περιστάσεις όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας (ΜΜΜ, ΤΑΧΙ, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα), καθώς και το υψηλό πρόστιμο που έχει επιβληθεί από την πολιτεία σε όσους δεν συμμορφωθούν με αυτό, επισημαίνοντας την υψηλή σπουδαιότητα του μέτρου
  4. Την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, καθώς κρίνεται απαραίτητη η κρατική ευθύνη πέραν της ατομικής. Σε περίοδο παγκόσμιας πανδημίας η πολιτεία υποχρεούται να προστατεύει τους πολίτες με κάθε δυνατό τρόπο .

Εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο (κατά πλειοψηφία και ομόφωνα , αντίστοιχα)

  1. Να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει διατίμηση των ιατρικών μασκών και γενικότερα του συνόλου του υγειονομικού υλικού, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε αυτό.
  2. Ο Δήμος Χανίων, μέσω των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του, να μεριμνήσει για τη δωρεάν χορήγηση μασκών, καθώς και άλλου υγειονομικού υλικού, σε συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να τις αγοράσουν, να τις προμηθευτούν ή να τις κατασκευάσουν .»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook