Δημοσκόπηση GPO: Ήξερε για τις παρακολουθήσεις το περιβάλλον Μητσοτάκη λένε 7 στους 10 πολίτες

Δε δείχνει να έχει πειστεί πως το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν γνώριζε για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για το Star.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτημα αν οι προαναφερθείσες παρακολουθήσεις ήταν σε γνώση του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος το 70,8% εκτιμά πως ήταν.

Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές

Την ίδια ώρα με μεγάλη διαφορά το πιο σημαντικό πρόβλημα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που έχει οδηγήσει τις τιμές βασικών προϊόντων στα ύψη.

Ανεπαρκές το καλάθι του νοικοκυριού

Όπως προκύπτει από την έρευνα τέσσερις στους δέκα θεωρούν ότι τα μέτρα για την ακρίβεια είναι θετικά, αλλά μόνο το 25,2% εκτιμά ότι το καλάθι του νοικοκυριού έχει συμβάλει πολύ ή αρκετά.

Μονοψήφια διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και διχασμός για τις δεύτερες κάλπες

Την ίδια ώρα το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι, σύμφωνα με την έρευνα, μονοψήφιο και αγγίζει το 6,8% στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η ΝΔ συγκεντρώνει 32,4% έναντι 25,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 11%, ΚΚΕ 5,7%, Ελληνική Λύση 3,4% και Μέρα25 2,2%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στο ερώτημα εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές με απλή αναλογική τι προτιμούν να συμβεί.

Το 47,1% συμφωνεί να γίνουν δεύτερες εκλογές εφόσον δεν προκύψει αυτοδυναμία στις κάλπες της απλής αναλογικής ενώ το 49,8% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας. Δηλαδή, στην πράξη υπάρχει μία διαίρεση.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, το 43,2% θεωρεί καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 32,4% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα.

ieidiseis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑνατροπή: Ο Ντάνος μπαίνει στο Survivor All Star με αυτόν τον όρο
Επόμενο άρθροΟικονόμου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγωνίζεται στο παρόν για ένα καλύτερο μέλλον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ