Δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση γίνονται μόνο όταν ο Μητσοτάκης …πάει καλά!

δημοσκοπήσεις-για-την-κυβέρνηση-γίνο-1525005

Αποφεύγεται η δημοσιοποίηση οποιασδήποτε μέτρησης όσο η κυβέρνηση δείχνει να χάνει έδαφος

Είναι εντυπωσιακό: Άλλες χρονιές γίνονταν δημοσκοπήσεις με πρόθεση ψήφου ακόμα και τον Αύγουστο! Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πριν από τη ΔΕΘ είχαμε δημοσιοποίηση μετρήσεων με πρόθεση ψήφου.

Εξαίρεση η φετινή χρονιά, στην οποία η κυβέρνηση – πολύ πριν συμπληρωθούν οι εκατό πρώτες ημέρες μετά τον εκλογικό θρίαμβο του Κυριάκου Μητσοτάκη – έχει …πρωταγωνιστήσει αρνητικά στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες που κατέστρεψαν μεγάλα τμήματα της χώρας, έζησε φιάσκο όπως με τους Κροάτες χούλιγκαν και τους συνεργούς τους, είδε υπουργούς να φεύγουν και γενικά είδε να καταρρέουν μύθοι όπως η αποτελεσματικότητα, το επιτελικό κράτος, οι ικανότητες του πρωθυπουργού κοκ.

Έτσι, οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν, δεν είχαν πρόθεση ψήφου και γενικότερα δεν ζητήθηκαν από τις εταιρείες προς δημοσίευση με πρόθεση ψήφου. Αυτές θα τις δούμε μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς οι υποστηρικτές του εκτιμούν ότι θα υπάρξει μια – σχετική έστω – ανάκαμψη!

Για να είμαστε σωστοί, η πρόθεση ψήφου δεν θα είχε καμία σημασία από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει νέο αρχηγό, ενώ δεν έχουν περάσει ούτε εκατό μέρες από τις εκλογές, αλλά έχετε την εντύπωση ότι οι – πραγματικοί – λόγοι αυτοί θα εμπόδιζαν να δούμε δημοσκοπήσεις αν αυτές «συνέφεραν» το Μαξίμου;

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook