Δημοσιογράφος στον Καναδά ισχυρίζεται ότι απολύθηκε επειδή… γκρίζαραν τα μαλλιά της

Η Λίζα ΛαΦλάμ, ήταν από τις πιο γνωστές δημοσιογράφους δελτίων ειδήσεων στον Καναδά, είχε κάνει πολεμικό ρεπορτάζ και είχε καλύψει φυσικές καταστροφές στην 25 ετών καριέρα της. Ωστόσο, φαίνεται πως τελικά απολύθηκε καθώς… γκρίζαραν τα μαλλιά της.

Σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter, η δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι απομακρύνθηκε από την παρουσίαση του πολύ δημοφιλούς απογευματινού δελτίου ειδήσεων του καναλιού CTV του Καναδά. Η απόφαση «με σόκαρε και με θλίβει», είπε και πρόσθεσε ότι «στα 58 μου νόμιζα ότι είχα μπροστά μου περισσότερο καιρό» στην παρουσίαση.

Μέσα στην πανδημία η Λίζα ΛαΦλάμ πήρε την απόφαση να μην βάφει πια τα μαλλιά της, όπως και πολλές άλλες γυναίκες. Αυτό «με απελευθέρωσε», είπε αργότερα και ευχήθηκε να είχε πάρει την απόφαση νωρίτερα.

Τα στελέχη του καναλιού είχαν όμως άλλη γνώμη. Η εφημερίδα Globe and Mail ανέφερε ότι μεγαλοστέλεχος του καναλιού ρώτησε ποιος ενέκρινε την απόφαση να γκριζάρουν τα μαλλιά της Λίζα ΛαΦλάμ. Οι δυο τους, πάντα κατά το δημοσίευμα, διαφώνησαν για δημοσιογραφικούς λόγους και τελικά της ανακοίνωσε ότι λήγει το συμβόλαιο μαζί της.

 

Η αποπομπή ήταν ένα σοκ για πολιτικούς και δημοσιογράφους στον Καναδά, αναφέρει ο Guardian. Πολλοί έκαναν λόγο για τον σεξισμό και τις ηλικιακές διακρίσεις πίσω από την απόφαση.

Η εταιρεία, από την πλευρά της, δικαιολόγησε την απομάκρυνση σαν «προσαρμογή στις συνήθειες των τηλεθεατών», αλλά δεν σχολίασε τις καταγγελίες για το χρώμα των μαλλιών.

Δεν λείπουν και αυτοί που σχολιάζουν την διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν οι άνδρες σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αφού δεν αποτελεί εμπόδιο να δείχνουν την ηλικία τους, όσο γερνούν.

newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ