Δημόσιο: Έρχονται μπόνους για τους υπαλλήλους – Όλες οι λεπτομέρειες

δημόσιο-έρχονται-μπόνους-για-τους-υπα-1661290

Έρχονται μπόνους για τους υπαλλήλους του Δημοσίου. Όπως επεσήμαναν χθες από κοινού στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, οι δημόσιοι υπάλληλοι που σχετίζονται με την υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων των Ετησίων Σχεδίων Δράσης των υπουργείων θα λάβουν μπόνους αλλά αυτό θα ισχύσει και για τους 6.000 υπαλλήλους που θα εμπλέκονται άμεσα στην υλοποίηση έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Πώς θα δοθεί το μπόνους

Η κατανομή του χρηματικού μπόνους θα συνδέεται άμεσα με την επίτευξη στόχων, όπως αυτοί εξειδικεύονται σε συγκεκριμένα έργα και ορόσημα στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης κάθε υπουργείου και καθορίζονται με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και με την ολοκλήρωση κατ’ ελάχιστο 12 εκ των 20 έργων που έχουν καθοριστεί στην αντίστοιχη Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι συντελεστές βαρύτητας που θα λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση της ανταμοιβής των υπαλλήλων είναι τέσσερις. Αναλυτικά:

  • Το ποσοστό απορρόφησης του έργου που έχει βαρύτητα 50%
  • Ο βαθμός δυσκολίας του έργου που έχει βαρύτητα 30%,
  • Ο επιπρόσθετος συντελεστής «επιβράβευσης» των φορέων που έχει βαρύτητα 10%,

Και το ποσοστό που προκύπτει από το πηλίκο του ποσού των εγκεκριμένων πιστώσεων του έργου προς το συνολικό άθροισμα των πιστώσεων όλων των έργων που πληρούν τα κριτήρια που έχει βαρύτητα 10%.

Ο προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης θα ορίζει τους υπαλλήλους που θα λάβουν πρόσθετη ανταμοιβή και εμπλέκονται άμεσα στην υλοποίηση των έργων. Σημειώνεται ότι το 40% του μπόνους κατανέμεται ισομερώς στους υπαλλήλους και το υπόλοιπο 60% κατανέμεται με απόφαση του προϊσταμένου. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το συνολικό ποσό ανταμοιβής που λαμβάνει ο υπάλληλος δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης. Το χρηματικό μπόνους θα υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook