Δήμος της Κρήτης στο «Δίκτυο Πόλεων» για την ένταξη προσφύγων και μεταναστών

δήμος-της-κρήτης-στο-δίκτυο-πόλεων-γ-1001009

Εργασιακή συμβουλευτική στο Ηράκλειο, αραβικό σχολείο στην Καρδίτσα, 80 μισθωμένα διαμερίσματα στη Λιβαδειά, 8 τμήματα εκμάθησης ελληνικών στη Λάρισα είναι μερικά μόνο από τα προγράμματα και τις δράσεις, που υλοποιούνται σε συνολικά 13 πόλεις της χώρας με στόχο την ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Οι δήμοι, που συνθέτουν το “Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη”, παρεμβαίνουν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο ώστε οι προσφυγικοί-μεταναστευτικοί πληθυσμοί να ενσωματωθούν στην χώρα μας.

Εκτός από το Ηράκλειο Κρήτης, τα παραπάνω προγράμματα αφορούν τους δήμους Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου (Αττική), Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Λαρισαίων, Λεβαδέων, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (Αττική), Πειραιώς, Τήλου, Τρικκαίων και Τρίπολης.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, 12.434 αιτούντες άσυλο και δικαιούχοι διεθνή προστασία φιλοξενούνται στις παραπάνω δήμους συμμετέχοντας στα προγράμματα ένταξης. Οι πόλεις του δικτύου ένταξης συνεργάζονται στους τομείς της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, της ενδυνάμωσης υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού, της ανάπτυξης πολιτικών σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, της συμμετοχής σε προτάσεις χρηματοδότησης και της υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων από κοινού.

Στο Ηράκλειο, ο Δήμος στοχεύει, μέσω της εργασιακής συμβουλευτικής στην αύξηση της απασχολησιμότητας, στην εργασιακή αποκατάσταση και στην προετοιμασία για την αγορά εργασίας των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων. Ήδη 94 ωφελούμενοι έχουν λάβει υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής και δημιουργίας βιογραφικού, 55 ωφελούμενοι πραγματοποίησαν συνεντεύξεις εργασίας, σε 35 ωφελούμενους προτάθηκαν θέσεις εργασίας με ασφάλιση και μισθό ανώτερο του βασικού ενώ 18 άτομα εργάζονται.

Παράλληλα, η χρήση της τέχνης ενθάρρυνε τις προσπάθειες για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων στην πόλη καθώς 12 Αφγανοί μαθητές συγκρότησαν ομάδα χορωδίας, 20 ενήλικες Κούρδοι πρόσφυγες δραστηριοποιούνται σε χορευτική ομάδα ενώ 7 Αφγανοί μαθητές παρουσίασε έκθεση φωτογραφίας.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook