Δήμος Πλατανιά: Την δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο Λιμάνι Κολυμβαρίου προτείνει η παράταξη του Μανώλη Ντουντουλάκη

δήμος-πλατανιά-την-δημιουργία-λιμενι-1173163

Την δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο Λιμένα Κολυμβαρίου προτείνει με παρέμβαση της η παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης στο δήμο Πλατανιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θεωρείται «θεωρούμε επιβεβλημένη την δημιουργία Λιμενικού Σταθμού εξαιτίας της αυξανόμενης κίνησης αλλά και για την προστασία της περιουσίας των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων».

Η ανακοίνωση:

Πρόταση Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δ. Πλατανιά για Δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο Λιμένα Κολυμβαρίου

Σε συνέχεια της επίσκεψης μας στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανιων την προηγούμενη εβδομάδα, και την ενημέρωση μας σχετικά με την εξέλιξη των έργων στο Λιμάνι Κολυμβαριου θεωρούμε επιβεβλημένη την δημιουργία Λιμενικού Σταθμού εξαιτίας της αυξανόμενης κίνησης αλλά και για την προστασία της περιουσίας των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων. Παράλληλα η πρόταση μας για την δημιουργία θαλάσσιου πεδίου για τα Υδροπλάνα καθιστά επιβεβλημένη τη δημιουργία του.

Για το λόγο αυτό, προτείνουμε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εύρεσης χώρου  για την εγκατάσταση του Λιμενικού Σταθμού, καθώς και την δέσμευση του δήμου Πλατανιά για την οργάνωση του χώρου και την παροχή της υλικοτεχνικής υποδομής. Σχετικά με την διαθεσιμότητα χώρου, υπάρχουν αυτή την στιγμή ανενεργά κτίρια, όπως το παλιό κοινοτικό γραφείο Κολυμβαρίου, οι εγκαταστάσεις του Μουσείου Αλιείας, το κτίριο του Ειρηνοδικείου Κολυμβαρίου, καθώς και το εν λειτουργία Δημοτικό Κατάστημα, όπου θα μπορούσε να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος.

Η πρότασή μας προς το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να είναι διαμορφωμένη και ολοκληρωμένη, ώστε η μοναδική συνεισφορά του Υπουργείου -προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αίτημα- να αφορά τη στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού.

Η παράταξή μας δεσμεύεται να προωθήσει το ζήτημα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά, προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση, ώστε συντονισμένα να διεκδικήσουμε την δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο Κολυμβάρι.

Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Ντουντουλάκης Μανώλης

Πατεράκης Κωνσταντίνος

Βολάνης Μανούσος»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook