Δήμος Χανίων: Ζητούν προτάσεις πολιτών και φορέων για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

δήμος-χανίων-ζητούν-προτάσεις-πολιτώ-842400

Η 1η Δημόσια Διαβούλευση με τίτλο «Σχεδιάζοντας την πόλη του μέλλοντος με επίκεντρο τον άνθρωπο» στο πλαίσιο του έργου «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) Δήμου Χανίων», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) με την συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων.

O Δήμος Χανίων, χρηματοδοτείται με 105.000 ευρώ για την συγκεκριμένη μελέτη η οποία συμβασιοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ μέχρι τα τέλη του χρόνου αναμένεται το αποτέλεσμα της εργασίας.

Τάσος Βάμβουκας: Θέλουμε μια πόλη πιο φιλική

«Συζητάμε για πρώτη φορά σε ανοικτό διάλογο με τους πολίτες, για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το οποίο εκπονείται από έμπειρους συγκοινωνιολόγους για λογαριασμό του Δήμου Χανίων. Το θέμα του κυκλοφοριακού της πόλης μας είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής. Ήδη έχουμε επιλέξει την βασική μας πολιτική που σημαίνει ότι θέλουμε μια πόλη πιο φιλική, με καλύτερες υποδομές σε όλους τους εναλλακτικούς τρόπους κίνησης που είναι τα πόδια μας, το ποδήλατό μας, το μέσο μαζικής μεταφοράς και λιγότερο ιδιωτικό αυτοκίνητο μέσα στην πόλη» τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας:«Ήδη με επιστημονική μελέτη ο Δήμος Χανίων αξιολόγησε την παλιά κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία κρίθηκε ότι είναι ανεφάρμοστη καθώς εκφράζει μια ξεπερασμένη νοοτροπία μιας άλλης εποχής. Δεν μπορεί να μας φανεί χρήσιμη» συνέχισε και προσέθεσε: «Θέλουμε να κάνουμε κάτι σωστό, είναι μια προβολή για το μέλλον. Ήδη η Δημοτική μας Αρχή έχει χαράξει τον πρώτο άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Τζανακάκη, Σκαλίδη μέχρι τη Νέα Χώρα, ενώ όλο το κέντρο θα γίνει σε αυτό το πρότυπο.Για το δε στρατόπεδο Μαρκοπούλου που αποτελεί πυλώνα του μελλοντικού σχεδιασμού, τόνισε ότι «όπως αποτυπώνεται και στην προμελέτη, προβλέπεται ένα υπόγειο πάρκινγκ που θα μπορεί να υποδεχθεί έναν σημαντικό αριθμό αυτοκινήτων. Θα μπορείς από εκεί να κινηθείς προς το κέντρο με μεγάλη ευκολία είτε με πολύ συχνή συγκοινωνία, με ποδήλατο ή πεζός.Ζητούν συμμετοχή

Από τη μεριά του, ο συντονιστής της ομάδας επίβλεψης έργου του Δήμου Χανίων, Ευάγγελος Πασιπουλαρίδης, επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των πολιτών στην διαβούλευση που ανοίγει τώρα, ώστε να ενσωματωθούν οι προτάσεις τους στο υπό διαμόρφωση σχέδιο και το νέο ΣΒΑΚτο νέο ΣΒΑΚ να προκύψει από τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

Πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με τους μελετητές, μέσα από μία ολοκληρωμένη προσέγγιση επιχειρεί να καλύψει τις ανάγκες κινητικότητας των πολιτών σήμερα και στο μέλλον, με στόχο μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Η συμμετοχή και η συνεργασία όλων στην προσπάθεια αυτή είναι χρήσιμη, ώστε να πούμε τη γνώμη μας για την πόλη, που θέλουμε στο μέλλον, καταλήγει η ανακοίνωση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook