Δήμος Χανίων: Τηλεδιασκέψεις με την Πολεοδομία θα μπορούν να κλείνουν οι πολίτες – Πώς λειτουργεί το σύστημα | Videos

δήμος-χανίων-τηλεδιασκέψεις-με-την-πο-1409354

Να κλείνουν ηλεκτρονικά ραντεβού για υποθέσεις τους με την υπηρεσία δόμησης του δήμου Χανίων και να εξυπηρετούνται μέσω τηλεδιάσκεψης θα μπορούν στο εξής οι Χανιώτες, με το σχετικό σύστημα να παρουσιάζεται το μεσημέρι της Τρίτης στο δημαρχείο.

«Είναι άλλη μια πρωτιά και στόχος είναι να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες των πολιτών. Ο δήμος Χανίων διαθέτει και τη βούληση, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό για να υποστηρίξει τέτοιες υπηρεσίες», δήλωσε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης. «Επόμενη βήμα θα είναι η επέκταση των ψηφιακών εργαλείων και σε λίγο, εκτός από την ήδη υπάρχουσα δυνατότητα ψηφιακών συναλλαγών, να έχουμε και μια συνολική δυνατότητα επαφής του δημότη με τον δήμο χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας», προσέθεσε.

«Στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών, δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να επικοινωνήσει μέσω τηλεδιάσκεψης. Θεωρούμε ότι θα οργανωθεί καλύτερα ο χρόνος των υπαλλήλων με αυτόν τον τρόπο, ενώ θα διευκολυνθεί και ο πολίτης ή ο μηχανικός που ασχολείται με την κάθε υπόθεση», τόνισε ο αντιδήμαρχος Δόμησης, Νίκος Χαζηράκης. «Θα μπορούν στην τηλεδιάσκεψη να διαμοιράζουν την οθόνη και να συζητούν για την υπόθεση, παρακολουθώντας παράλληλα και τα τοπογραφικά διαγράμματα», ανέφερε.

«Συνολικά 19 υπάλληλοι έχουν μπει στην πλατφόρμα από την πλευρά της υπηρεσίας δόμησης», δήλωσε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της υπηρεσίας, Γιάννης Στρογγυλός. «Απαραίτητο είναι ο πολίτης να ξέρει συγκεκριμένα τι ζητάει κι όχι απλά ένα ραντεβού με την πολεοδομία. Πρέπει να ξέρει την υπόθεσή του και αν οι ερωτήσεις του είναι σαφείς, τότε και οι απαντήσεις θα είναι σαφέστατες.»

Στην παρουσίαση προβλήθηκε και μήνυμα του Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

Πώς λειτουργεί

Το σύστημα βασίζεται στο gov.gr και η υλοποίηση της υπηρεσίας αποτελεί προϊόν συνεργασίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του δήμου Χανίων. Μάλιστα, πρόκειται για τον πρώτο δήμο στη χώρα που παρέχει αυτή τη δυνατότητα.  Οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση mydimos.live.gov.gr, στη συνέχεια να ταυτοποιούνται μέσω των κωδικών του TaxisNet και μετά να επιλέγουν το είδος της υπηρεσίας που χρειάζονται.

Στην αντίστοιχη καρτέλα, προς το παρόν υπάρχουν τρεις επιλογές: Πολεοδομικός σχεδιασμός, Οικοδομικές άδειες και Αυθαίρετα. Επιλέγοντας την επιθυμητή επιλογή, σε επόμενη καρτέλα οι πολίτες μπορούν να δουν τους διαθέσιμους υπαλλήλους και τις ώρες και μέρες που εκείνοι μπορούν να τους εξυπηρετήσουν. Στη συνέχεια, αφού επιλέξουν την ώρα, επιβεβαιώνουν την κράτηση και θα λαμβάνουν σχετικό email. Αναλυτικές οδηγίες χρήσης μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook