Δήμος Χανίων: Ψυχοεκπαιδευτική Υποστήριξη και Ενδυνάμωση για μονογονεϊκές οικογένειες

δήμος-χανίων-ψυχοεκπαιδευτική-υποστ-806669

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π) του Δήμου Χανίων στo πλαίσιο του προγράμματος “Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων”, πρόκειται να υλοποιήσει ομάδα μονογονεϊκών οικογενειών κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου 2019.

Η μονογονεϊκή οικογένεια, η οποία αποτελείται από ένα μόνο γονέα, που μεγαλώνει μόνος του τα παιδιά, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος οικογενειακής οργάνωσης, μια νέα κοινωνική πραγματικότητα, που γίνεται ολοένα και πιο κυρίαρχη.

Σε όλες τις περιπτώσεις (εκτός από αυτές των άγαμων μητέρων) μια οικογένεια γίνεται μονογονεϊκή, αφού πρώτα περάσει μια περίοδος κατά την οποία οι δύο γονείς ζούσαν μαζί με τα παιδιά τους, ωστόσο κάποιοι λόγοι απρόβλεπτοι και ορισμένες φορές αναπόφευκτοι συνέτειναν, ώστε να μετατραπεί σε μονογονεϊκή. Οι γονείς αυτοί καλούνται να αντιμετωπίσουν αλλαγές τόσο στον τρόπο ζωής τους, όσο και στη συναισθηματική τους κατάσταση.

Είναι σημαντικό να υποστηριχθεί αυτός ο τύπος οικογένειας μέσα από την υλοποίηση προληπτικών παρεμβάσεων και τη σύσταση ομάδων γονέων. Μέσα από την πραγματοποίηση της ομάδας και με την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και συναισθημάτων ελπίζει να συμβάλει στην αναπλαισίωση των δυσκολιών, που αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες, βλέποντάς τις μέσα από άλλες οπτικές γωνίες.

Η ομάδα θα αποτελείται από 10-15 άτομα και θα δουλεύει με βιωματικό τρόπο. Τα μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και την έκφραση των συναισθημάτων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Aιτήσεις συμμετοχής από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019.

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π (Κυδωνίας 29) και στα τηλέφωνα 28213- 41628 & 28210-54650.

Υπεύθυνη προγράμματος: Κατερίνα Μαλανδράκη, Ψυχολόγος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook