Δήμος Χανίων: Να μηδενιστεί η ετήσια συνδρομή των ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ ζητάει η «Ανταρσία στα Χανιά»

δήμος-χανίων-να-μηδενιστεί-η-ετήσια-συ-360334

Να μηδενιστεί η ετήσια συνδρομή των ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ του δήμου Χανίων ζητάει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στα Χανιά», με αφορμή όπως αναφέρει την προσπάθεια της δημοτική αρχής «στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ, την Παρασκευή 31 Γενάρη, να διπλασιάσει το ποσό της συνδρομής που δίνουν τα μέλη των ΚΑΠΗ ετησίως»

Η ανακοίνωση:

Με τον αποπροσανατολιστικό τίτλο «Δωρεάν παροχή ειδών κυλικείου στα μέλη των ΚΑΠΗ και αύξηση ετήσιας συνδρομής μελών» η δημοτική αρχή επιχείρησε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ, την Παρασκευή 31 Γενάρη, να διπλασιάσει το ποσό της συνδρομής που δίνουν τα μέλη των ΚΑΠΗ ετησίως.

Πέρα από το επιχείρημα ότι το ποσό που δίνουν τα μέλη των ΚΑΠΗ είναι ελάχιστο η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ δικαιολόγησε τη πρωτοβουλία αυτή της δημοτικής αρχής λέγοντας ότι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να δίνουν αυτό το ποσό, ως μια ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται στα ΚΑΠΗ.

Κανείς δεν αμφισβητεί το έργο των ΚΑΠΗ. Το αντίθετο μάλιστα το έργο τους χρειάζεται ενίσχυση, στήριξη και επέκταση. Όμως τα ΚΑΠΗ ως κοινωνικές δομές δεν μπορούν να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Η ύπαρξή τους, η στελέχωσή τους με κατάλληλο και επαρκές, μόνιμο προσωπικό, καθώς και η χρηματοδότησή τους αποτελούν κεκτημένο  δικαίωμα των συνταξιούχων. Δεν είναι  φιλανθρωπικά ευεργετήματα των δήμων.

Είναι απαράδεκτο να κρίνει η δημοτική αρχή ως ελάχιστο το αντίτιμο που δίνουν οι συνταξιούχοι στα ΚΑΠΗ την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του Κατρούγκαλου, επιχειρεί να περικόψει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις. Αν βέβαια το αντίτιμο είναι ελάχιστο, όπως ισχυρίζεται η δημοτική αρχή, τότε σημαίνει ότι ο μηδενισμός του δεν θα στοιχίσει τον Δήμο Χανίων. Και πράγματι η απόφαση για μηδενισμό του αντίτιμου με ταυτόχρονη δωρεάν παροχή ειδών κυλικείου στα μέλη του ΚΑΠΗ θα κοστίσει συνολικά για το Δήμο Χανίων το ποσό των 8.000€ περίπου.

Απέναντι  στην πρόταση της δημοτικής αρχής, καταθέσαμε πρόταση για μηδενισμό του αντιτίμου. Όταν διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ, ότι πολλά άλλα μέλη του ΔΣ ήταν αντίθετα με την εισηγητική πρόταση της δημοτικής αρχής και προκειμένου να μην καταγραφεί μια πολιτική ήττα η εισήγηση αποσύρθηκε.

Ζητάμε τώρα το μηδενισμό της ετήσιου αντιτίμου και την αύξηση της χρηματοδότησης των ΚΑΠΗ.”

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook