Δήμος Χανίων: Μετά το κοινωνικό πλυντήριο, έρχεται το κοινωνικό κομμωτήριο – «Η αγκαλιά είναι μεγάλη και τους χωράει όλους»

δήμος-χανίων-μετά-το-κοινωνικό-πλυντή-1445873

Στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει να λειτουργεί στα Χανιά μια νέα κοινωνική δομή για πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Το κοινωνικό κομμωτήριο – γιατί περί αυτού πρόκειται – αποτελεί προϊόν συνεργασίας της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Χανίων και των Χανιωτών κομμωτών και το πρωί της Δευτέρας η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ανέλυσε λεπτομέρειες για το εγχείρημα στον αέρα του Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη:

«Σε συνεργασία με τους κομμωτές του δήμου μας, αλλά και με τη L’Oreal που μας έχει παραχωρήσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα λειτουργήσουμε το κοινωνικό κομμωτήριο από τις αρχές Ιουνίου. Έχει βγει πρόσκληση και υπάρχει ήδη αθρόα προσέλευση κομμωτών που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους εκ περιτροπής και οι ωφελούμενοί μας θα μπορούν κατόπιν ραντεβού να κουρεύονται δωρεάν».

Ο χώρος είναι έτοιμος και θα λειτουργήσει στο κοινωνικό πλυντήριο, στην οδό Καραϊσκάκη 55:

«Οι ξυλουργοί μας, τα συνεργεία μας έχουν φτιάξει έναν πολύ όμορφο χώρο που θα λειτουργεί στον χώρο του κοινωνικού πλυντηρίου, η αίθουσα είναι έτοιμη και θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα με εθελοντές κομμωτές. Τα ραντεβού θα κλείνονται στην υπηρεσία μας, εμείς θα τα στέλνουμε στους κομμωτές και εκείνοι θα στέλνουν όποιον συνάδελφό τους αποφασίσουν κάθε φορά. Δικαιούχοι θα είναι αυτοί που είναι γραμμένοι στα μητρώα μας, αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη, άνθρωποι που ανήκουν γενικότερα στις ευπαθείς ομάδες. Η αγκαλιά είναι μεγάλη και τους χωράει όλους«, δήλωσε η αντιδήμαρχος.

Η κα Ζερβουδάκη απέδωσε τα εύσημα σε όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του κοινωνικού κομμωτηρίου και στους Χανιώτες κομμωτές, για τη διάθεσή τους να προσφέρουν:

«Την ιδέα την πήραμε από αντίστοιχη δομή στην Αθήνα, μας άρεσε πολύ. Με μεγάλη χαρά, μικρά και μεγάλα κομμωτήρια προσφέρθηκαν να συμβάλουν. Δεν το είδαν ως άγρα πελατών, γιατί τί πελάτες μπορείς να μαζέψεις από μια κοινωνική δομή; Με πραγματική αγάπη και ανιδιοτέλεια το είδαν και είμαι ευτυχισμένη γι’ αυτό».

Η οικονομική κατάσταση πάντως συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της στην κοινωνία, με την αντιδήμαρχο να αναφέρει ότι πάνω από 1.200 άτομα έχουν ενταχθεί στις δράσεις στήριξης του δήμου Χανίων:

«Οι οικογένειες που έχουν γραφτεί φέτος στο κοινωνικό παντοπωλείο είναι περισσότερες από πέρσι, περίπου 100 περισσότερες. Δηλαδή περίπου 400 άτομα περισσότερα. Συνολικά εξυπηρετούμε πάνω από 1.200 άτομα. Στο κοινωνικό πλυντήριο έχουν παρασχεθεί πάνω από 5.000 υπηρεσίες, κάθε μήνα πάνω από 300 ωφελούμενοι έχουν πλύνει τα ρούχα τους, ή έχουν κάνει μπάνιο, ή έχουν πάρει ρούχα που τους παρέχουμε. Και κάνω μια έκκληση, χρειαζόμαστε αυτό το διάστημα ρούχα, κυρίως ανδρικές φόρμες, μπλούζες, φούτερ. Γιατί οι άνδρες τώρα με το να δουλεύουν έξω, χρειάζονται τέτοια ρούχα. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να τα αφήσει κατευθείαν στο κοινωνικό πλυντήριο ή αν θέλει να επικοινωνήσει με την υπηρεσία μας».

Τηλέφωνα επικοινωνίας κοινωνικής υπηρεσίας 28213-41612 ή 28213-41695.

zarpanews.gr

One thought on “Δήμος Χανίων: Μετά το κοινωνικό πλυντήριο, έρχεται το κοινωνικό κομμωτήριο – «Η αγκαλιά είναι μεγάλη και τους χωράει όλους»

  1. Να ζητήσει ο Δήμος να προέρχονται για εργασία, οι ανεργοί κομμωτές και κομμωτήριες της πόλης, με δικαίωμα και αμοιβή τη Χρήση του κοινωνικού παντοπωλείου. Αρκετά με την επιβάρυνση των νόμιμων επιχειρήσεων κομμωτικής της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook