Δήμος Χανίων: Κατεδαφίζουν ετοιμόρροπο κτήριο στην περιοχή της Ευαγγελίστριας | Photo

δήμος-χανίων-κατεδαφίζουν-ετοιμόρρο-1448769

Σε κατεδάφιση παλαιού κτηρίου στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στα Χανιά, προχωρά ο Δήμος Χανίων με την κήρυξη του κτίσματος ως «επικινδύνως ετοιμόρροπου».

Πρόκειται για το εικονιζόμενο κτήριο, το οποίο βρίσκεται επί της πλατείας Ευαγγελίστριας και  για το οποίο η αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης έκρινε πως «υφίστανται σαφείς ενδείξεις άμεσου και αναπότρεπτου κινδύνου μερικής κατάρρευσης και επομένως χαρακτηρίζει ως επικινδύνως ετοιμόρροπο το τμήμα του κτιρίου από το τελικό

ύψος έως την οροφή του ισογείου».

Μάλιστα, λόγω της άμεσης επαφής του κτιρίου με πολυσύχναστο δημόσιο κοινόχρηστο χώρο (οδός Ευαγγελιστρίας ), έναντι του ομώνυμου ναού, καθώς και σε άμεση γειτνίαση με σχολές του Μεσογειακού Πανεπιστημίου και σχολικά συγκροτήματα κρίνεται σκόπιμο, μέχρι να προχωρήσει η κατεδάφιση, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή περαιτέρω φθοράς του εναπομείναντος κτιρίου καθώς και για την προστασία και των διερχόμενων πολιτών και οχημάτων.

 

One thought on “Δήμος Χανίων: Κατεδαφίζουν ετοιμόρροπο κτήριο στην περιοχή της Ευαγγελίστριας | Photo

  1. Θα ήθελα να σας ενημερώσω σαν γέννημα-θρέμμα Χαλεπιανή, ότι το εν λόγω κτίριο ήταν πολύ παλιά το παντοπωλείο της περιοχής. Η αριστερή του πόρτα ήταν το παντοπωλείο και είχε μέσα ότι χρειαζόταν ένα νοικοκυριό. Η δεξιά του πόρτα ήταν η αποθήκη που φυλασσόταν οι φιάλες υγραερίου. Επίσης στο πάνω κομμάτι (όροφος) ανάμεσα στην μπαλκονόπορτα και το παράθυρο προεξέχει ένα σίδερο που είναι ηλιακό ρολόϊ το οποίο έχει μπεί πολλές φορές σαν γρίφος σε παιχνίδι »χαμένου θησαυρού». Αυτά τα λίγα, έτσι για την ιστορία. Αναμνήσεις από την ΟΜΟΡΦΗ »ΧΑΛΕΠΑ»’.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook