Δήμος Χανίων: Φωτορεπορτάζ από την κεντρική εκδήλωση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών

Με προίκα την συνέπεια της παρουσίας της και τον προγραμματικό της λόγο, προχωρά προς την κάλπη της Κυριακής η Πρωτοβουλία Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος, με υποψήφιο Δήμαρχο Χανίων, τον Γιάννη Σαρρή.

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού, στο εκλογικό κέντρο στην οδό Μυλωνογιάννη, παρουσία μελών και φίλων της παράταξης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Σαρρής. 

Όπως τόνισε στην ομιλία του «διεξήγαμε μιαν έντιμη και συνεπή στις αξίες μας προεκλογική καμπάνια. Μακριά από χρυσοπληρωμένη  δημοσιότητα και σωτηριολογικές προσεγγίσεις μείναμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμά μας και στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου και των ανθρώπων του. Είμαστε ίσως η μόνη παράταξη της αντιπολίτευσης που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ήταν διαρκώς παρούσα όταν άλλοι …έσωζαν τα Χανιά από το σπίτι τους. Είμαστε η κίνηση  η οποία πολιτεύτηκε με απαράβατο σημείο αναφοράς τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών και όχι με βάση τις καρέκλες, τις καριέρες,  τις πελατειακές σχέσεις” και προσέθεσε: “Δεν κάναμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Στηριξαμε όσες επιλογές της Δημοτικής Αρχής ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Καμιά δεν ολοκληρώθηκε”.

Αναφερόμενος στους συνδυασμούς που διεκδικούν τον Δήμο Χανίων, τόνισε: “Είμαστε η μόνη παράταξη που προήλθε μέσα από την κοινωνία (…) Οι παρατάξεις που συμμετέχουν δεν έχουν μεταξύ τους διαφορές. Γιατί κατεβαίνουν με διαφορετικά ψηφοδέλτια; Βλέπουμε ότι με έναν καθαρά διαφημιστικό τρόπο και όχι με πολιτικό προσανατολισμό προσπαθούν να προσεγγίσουν τους Δημότες”.

Υπογράμμισε επίσης ότι «το μείζον διακύβευμα αυτών των εκλογών για τον Δήμο μας είναι αν θα συνεχιστεί η διαχείριση που έχει ευνοήσει ή έχει παραδοθεί σε ιδιοτελή συμφέροντα μικρών ομάδων ή “κολλητών”, σε βάρος του δικαίου, της λογικής των αναγκών της πόλης.»

Για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «αυτού του τύπου η διαχείριση ζημίωσε τα Χανιά. Τα ίδια προβλήματα – το κυκλοφοριακό, οι δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώρο , η υποβάθμιση των περιαστικών περιοχών κ.λπ. σέρνονται χρόνια τώρα, επειδή δεν πρέπει να θιγεί το συμφέρον ενός ελάχιστου κατεστημένου που νέμεται τα Χανιά.»

 Καταλήγοντας ο κ. Σαρρής σημείωσε πως «η ενίσχυση της Πρωτοβουλίας Πολιτών είναι μια δοκιμασμένη επιλογή. Με το να κερδίσει η Πρωτοβουλία Πολιτών πρωτεύουσα θέση στα δημοτικά πράγματα  διασφαλίζεται η αναγκαιότητα να περπατήσουν τα Χανιά σε δρόμους προοδευτικής ανάταξης του Δήμου αντί σε  καταστάσεις συντηρητικής οπισθοδρόμησης με πολύ δυσμενείς συνέπειες στη ζωή των δημοτών».

Στον χαιρετισμό του, ο δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος Μπάμπης Κουρούσης, σχολίασε πως κάποιοι συνδυασμοί “Διαφημίζονται  λες και προκειται για απορρυπαντικά. Εμείς πάμε με προικα τον προγραμματικο μας λογο και την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταίο χρόνια.

Ο βουλευτής Χανίων Αντώνης Μπαλωμενάκης ανέφερε: “Είμαστε εδώ γιατί δεν μπορούσαμε να είμαστε αλλού. Συνέπεια στην άσκηση προγραμματικης αντιπολοτευσης και κάλεσε τον κόσμο να τιμήσει την υπαρξη της αυτό διοικητικής αριστεράς στα Χανιά.
Από την πλευρά της η Βαλια Βαγιωνακη τόνισε: “Πάμε γερά, πάμε μπροστά. Αυτή η κίνηση πατάει πάνω στα κινήματα και εκφράζει τις θέσεις τους. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα”
Την στήριξή τους στην παράταξη Σαρρή μετέφερε ο Βαγγέλης Μαρκάκης εκ μέρους των “Οικολόγων Πρασίνων”.
Η συγκέντρωση συνεχίστηκε μέχρι αργά με μουσική, μεζέδες και χαμόγελα.
zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ