Δήμος Χανίων: Έρχονται 7 εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων

δήμος-χανίων-έρχονται-7-εκ-ευρώ-για-την-886889

Σημαντική χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων στα Χανιά, έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Χανίων από ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προαπαιτούμενο για την ενεργειακή αναβάθμιση είναι να ολοκληρωθούν έργα προσβασιμότητας στις σχολικές μονάδες. Το σχετικό έργο βελτίωσης προσβασιμότητας, έχει ενταχθεί στον «Φιλόδημο» και θα υπογραφεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης έχει ενταχθεί το σχολικό συγκρότημα του «Δαιδάλου» με 1 εκ. ευρώ από τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Ξανθουδάκης, έχουν εκδοθεί οι πίνακες κατάταξης για την χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Κρήτης, από τους οποίους προκύπτει ότι εντάσσονται το σχολικό συγκρότημα Αμπεριάς με 2,9 εκ. ευρώ, το σχολικό συγκρότημα του Κουμπέ με 1,7 εκ. ευρώ και το Γυμνάσιο Σούδας με 1,4 εκ. ευρώ.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στο περιθώριο της συζήτησης για την χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε 360.000 ευρώ με την διαπίστωση ότι το ποσό που δίνεται από το κράτος είναι «αστείο» για την συντήρηση 157 σχολικών μονάδων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook