Δήμος Χανίων: Αλλάζει όψη και αναβαθμίζεται ενεργειακά το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας | Photos + Video

δήμος-χανίων-αλλάζει-όψη-και-αναβαθμί-1484063

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Χανίων και του αναδόχου εργολάβου, το έργο της ανάπλασης και ενεργειακής αναβάθμισης του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας στα Χανιά. Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 1.4 εκ. ευρώ, συμβασιοποιήθηκε στα 750 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Κρήτης.

Για εργασίες που θα αλλάξουν την λειτουργία, την εικόνα και την ενεργειακή απόδοση των τεσσάρων κτηρίων έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Καλογριδάκης, οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μονώσεις, επισκευές στις στέγες των κτηρίων και αλλαγές κουφωμάτων ενώ εκτιμάται ότι μετά την ολοκλήρωσή τους θα υπάρξει πάνω από 50% όφελος στην ενεργειακή κατανάλωση.

Για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή έκανε λόγο ο πρόεδρος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας, Δημήτρης Κλωθάκης. Όπως ανέφερε, στις εγκαταστάσεις του ναυταθλητικού, δραστηριοποιούνται  8 σωματεία και αθλούνται περίπου 1.000 παιδιά.  Σημείωσε δε ότι το συγκεκριμένο οίκημα είναι ένα από τα παλιότερα κτήρια του δήμου Χανίων καθώς χρονολογείται από το 1930 ενώ χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη τροφίμων από τους Γερμανούς.

«Μετά την ολική ανακατασκευή του τένις ήρθε η ώρα για την ενεργειακή αναβάθμιση και των κτηρίων του ναυταθλητικού» σημείωσε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης, τονίζοντας πως το έργο θα είναι για το καλό της αθλητικής οικογένειας των Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook