Δήμος Αποκορώνου: Υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση του δρόμου Βρυσών-Σφακίων

δήμος-αποκορώνου-υπογραφή-σύμβασης-γ-1318566

Υπεγράφη σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 σύμβαση έργου μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, και της αναδόχου Θεανώ Κανδηλιεράκη, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Δ.Ε., για την εκτέλεση του έργου με τίτλο “Συνδετήρια οδός από επαρχιακή οδό Βρυσών-Σφακίων προς οικισμό Αλικάμπου”,ποσού 80.177,18 ευρώ με Φ.Π.Α.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, το έργο χρηματοδοτείται από το εθνικούς πόρους από το ΠΔΕ Κ.Α. 2014ΕΠ50200008 της ΣΑΕΠ502 της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ.: 121666/16.06.2020 (ΑΔΑ:ΨΦ6Ω7ΛΚ-66Ζ) απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης με θέμα “Τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Διάθεσης Πίστωσης με αρ. πρωτ. 108119/29.08.2014 του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ» .

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην αποκατάσταση των φθορών και την συντήρηση της συνδετήριας οδού από την Επαρχ. Οδό Βρυσσών-Σφακίων προς τον οικισμό Αλίκαμπου, έτσι ώστε να αποκατασταθούν τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

Συνοπτικά οι εργασίες που περιλαμβάνονται είναι οι εξής:

  • Επισκευή – αποκατάσταση τοπικών φθορών του οδοστρώματος (επούλωση λάκκων και τοπικών καθιζήσεων και διαβρώσεων), με εφαρμογή τοπικά στρώσης υπόβασης (στα σημεία των λάκκων), εφαρμογή συγκολλητικής επάλειψης και εφαρμογή νέας στρώσης κυκλοφορίας στα τμήματα όπου παρατηρούνται οι φθορές του οδοστρώματος.
  • Καθαρισμός χωμάτινου ερείσματος και καθαρισμός από φερτά υλικά υφιστάμενων χωμάτινων και τσιμεντένιων τάφρων που χρησιμοποιούνται για την απορροή των ομβρίων. Τοπικά προβλέπεται η επιδιόρθωση των υφιστάμενων χωμάτινων τάφρων και η διάστρωση συγκεκριμένου τμήματος αυτών με σκυρόδεμα για την προστασία από την διάβρωση.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε έξι (06) μήνες (180 ημέρες) από την ημέρα εντολής έναρξης εργασιών της Διευθύνουσας Υπηρεσίας και κατόπιν υπογραφής της παρούσας σύμβασης.

Τελειώνοντας, ο κύριος Κουκιανάκης ανέφερε ότι συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε για έναν καλύτερο Αποκόρωνα, δημιουργώντας συνθήκες οδικής ασφάλειας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook