Δημήτρης Μάρδας: Δεν φαντάζεστε τι ζώο έχει για κατοικίδιο | Photos

Φιλική σχέση με ένα άγριο ζώο έχει αποκτήσει τους τελευταίους μήνες ο Δημήτρης Μάρδας. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Οικονομικών του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού απέκτησε ως κατοικίδιο μια… αλεπού. Μιλώντας στο enikos.gr, αποκάλυψε πως η αλεπού επισκέπτεται καθημερινά το εξοχικό του και μάλιστα έχουν αναπτύξει μεταξύ τους κι έναν κώδικα επικοινωνίας.

Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ του καλοκαιριού όταν καλεσμένοι στο εξοχικό του στους Νέους Επιβάτες ήταν οι φοιτητές του. Η αλεπού φαίνεται πως μυρίστηκε νόστιμο φαγητό κι έκανε την πρώτη της εμφάνιση. Ο καθηγητής και οι φοιτητές την υποδέχτηκαν και της έδωσαν να φάει και αυτό ήταν η αρχή μιας όμορφης σχέσης. Μάλιστα της έδωσαν το όνομα Νοτούλα καθώς οι προτάσεις για το κυρά Μάρω κρίθηκαν ως κοινότυπες…

Στη συνέχεια η αλεπού έκανε όλο και πιο συχνές τις επισκέψεις της και με την συμπεριφορά της καθοδηγούσε τον καθηγητή σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας τους. Ένα χαρακτηριστικά παράδειγμα που ανέφερε ο κ. Μάρδας στο enikos.gr είναι πως όταν στέκεται όρθιος η Νοτούλα κρατάει πάντα απόσταση τριών μέτρων περίπου, ενώ όταν γονατίζει και βρίσκεται πιο κοντά στο ύψος της τον πλησιάζει στα 30 εκατοστά.

Οι επισκέψεις τις βραδιές του καλοκαιριού έγιναν καθημερινές κι έτσι ο Δημήτρης Μάρδας φρόντισε να ενημερωθεί από κτηνίατρο σχετικά με ενδεχόμενους κινδύνους. Έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια να πάρει η αλεπού χαπάκι για τους ψύλλους και να διαπιστωθεί εάν έχει λύσσα. Η πρώτη προσπάθεια για το χαπάκι δεν είχε επιτυχία καθώς ο καθηγητής το έβαλε μέσα σε ένα κομμάτι σαλαμιού ωστόσο η έξυπνη αλεπού έφαγε το σαλάμι και άφησε το χάπι. Στη δεύτερη προσπάθεια το χάπι ήταν κομμένο μέσα σε κομμάτια κρέατος και τελικά κρίθηκε επιτυχής. Επίσης ο καθηγητής παρατηρούσε το ζώο το οποίο δεν είχε κανένα από τα σημάδια της λύσσας, όπως έντονα σάλια στο στόμα της.

Ένα βραδάκι ο καθηγητής έγραφε συγκεντρωμένος στον υπολογιστή του όταν ξαφνικά τρόμαξε από έναν ήχο δίπλα του. Είχε ξεχάσει να της βάλει φαγητό και η Νοτούλα μπήκε μέσα στο σπίτι και χτυπώντας το χέρι της του το υπενθύμισε. Επιπλέον μία άλλη νύχτα που ο καθηγητής άκουγε τζαζ μπήκε στο σπίτι και βρήκε την αλεπού δίπλα στο ηχείο να ακούει μουσική.

Το περιστατικό με τα… ψάρια

Μία βραδιά μπάρμπεκιου η αλεπού είχε φάει του… σκασμού ωστόσο είχε βάλει στο μάτι και δύο ψάρια που όμως προορίζονταν για τον γάτο του καθηγητή. Με χίλιους και δύο τρόπους προσπάθησε να του δείξει πως θέλει τα ψάρια. Όταν συνειδητοποίησε πως ο κ. Μάρδας δεν είχε σκοπό να της δώσει εφάρμοσε την τεχνική της απόσπασης της προσοχής. Έκανε πως κατευθύνεται πως τον υπολογιστή και όταν ο καθηγητής δεν θα κοίταζε θα πήγαινε στα ψάρια. Τελικά, ο κ. Μάρδας την έκανε να καταλάβει πως τα ψάρια δεν ήταν για αυτήν κι έτσι αποχώρησε.

Αν και οι επισκέψεις της εντός του σπιτιού έχουν βάλει τον καθηγητή και την οικογένεια του στον κόπο να καθαρίζεται το σπίτι καθημερινά και ενδεχομένως πολλές φορές την ημέρα με χλωρίνη, όλοι απολαμβάνουν αυτήν την περίεργη παρέα και μάλιστα τώρα που το καλοκαίρι τελείωσε και έφυγαν από το εξοχικό φρόντισαν να εξασφαλίσουν φαγητό για την νέα τους φίλη. Όπως είπε ο κ. Μάρδας ήρθε σε συνεννόηση με κρεοπώλες της περιοχής να πηγαίνουν στο σπίτι του και να αφήνουν στο πιάτο της φαγητό καθώς το άγριο ζώο ξέρει να αποθηκεύει φαγητό και να το βρίσκει.

Ο φόβος του είναι μήπως επιτεθεί σε κανένα κοτέτσι και τη σκοτώσει κανένας. “Αυτά είναι τα ευχάριστα προβλήματα του καλοκαιριού” δήλωσε στο enikos.gr ο Δημήτρης Μάρδας ο οποίος τονίζει πως πρόκειται για ένα πανέξυπνο ζώο και όχι πονηρό όπως λέγεται. Τέλος θεωρεί πως το “φλερτ” με την αλεπού δεν είναι τυχαίο αλλά κατά κάποιο τρόπο οφείλεται στην επαφή που έχει ο ίδιος με τη φύση. Επιπλέον εκτιμά πως ενδεχομένως λόγω κορονοϊού υπάρχει κάποια αλλαγή στη φύση καθώς όπως είπε έχει δεχτεί πολλά μηνύματα από ανθρώπους που είχαν και οι ίδιοι παρόμοιες επισκέψεις από άγρια ζώα.

Δείτε στο βίντεο του enikos.gr τις βόλτες της αλεπούς στην αυλή του Δήμητρη Μάρδα
Δείτε τις φωτογραφίες με την αλεπού που έχει ανεβάσει στον λογαριασμό του στο facebook ο Δημήτρης Μάρδας

enikos.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ