Δημήτρης Μακρέας: Τι λέει σήμερα ο γιατρός που δέχτηκε πριν 5 χρόνια πισώπλατη επίθεση από αγνώστους στα Χανιά

δημήτρης-μακρέας-τι-λέει-σήμερα-ο-γιατ-1119706

Πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια από την φασιστική, πισώπλατη επίθεση εναντίον του στην Σπλάντζια Χανίων, από τρεις αγνώστους.

Σήμερα ο Δημήτρης Μακρέας, που έχει αφήσει πίσω του εδώ και καιρό τη δολοφονική επίθεση -η υπόθεση άλλωστε οδηγήθηκε στα δικαστήρια και οι δράστες καταδικάστηκαν- μιλάει στο zarpanews.gr για τον πολιτικό και κοινωνικό φασισμό

«Είμαι αρκετά καλά, έχω αφήσει πίσω μου το επεισόδιο του ξυλοδαρμού εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ήδη ένα μήνα μετά την επίθεση είχα επιστρέψει στη δουλειά μου στο Ακρωτήρι ως δημόσιος γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο του Αρωνίου.

Η πόλη με στήριξε παρά πολύ και η απάντηση που δόθηκε στον ξυλοδαρμό μου ήταν εμφατική.

«Το δικαστήριο ολοκληρώθηκε και στο εφετείο και οι δύο δράστες που μπόρεσα να αναγνωρίσω εγώ και ο ένας που αναγνώρισε η σύζυγος μου καταδικάστηκαν στο μέγιστο των ποινών που προβλέπει ο ποινικός κώδικας.»

Τι λέει όμως ο Δημήτρης Μακρέας για τα χαρακτηριστικά του χτυπήματος;

«Ομάδα ανθρώπων επιτίθεται σε έναν άνθρωπο που περπατάει με τη γυναίκα του από πίσω, χωρίς καμία αφορμή. Χωρίς να του δώσουν κανένα δικαίωμα ούτε να αμυνθεί ούτε να εκφέρει κάποιο λόγο. Είχε όλα τα χαρακτηριστικά του φασιστικού χτυπήματος.»

Η επίθεση εναντίον του, του προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τέσσερις αυχενικές κήλες.

«Δεν έχω συνέλθει ακόμα. Δηλαδή κατά περιόδους αντιμετωπίζω πολύ σοβαρά προβλήματα με τον αυχένα μου. Με πολύ γυμναστική και προσοχή προσπαθώ να τα αντιμετωπίζω.

Τα χτυπήματα που δέχτηκα δυνητικά θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σκοτωθεί με λιγότερα χτυπήματα και άλλοι που έχουν επιβιώσει με περισσότερα. Κάποιοι άνθρωποι γρονθοκοπούν χωρίς να έχουν καμία συνείδηση του τι πράττουν και χωρίς να έχουν κανένα ενδιαφέρον του τι μπορούν να προκαλέσουν αυτά τα χτυπήματα.»

Πώς σχολιάζει όμως ο Δημήτρης Μακρέας τις εξελίξεις στη δίκη της χρυσής αυγής και το γεγονός ότι δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης;

Το βρίσκω ηθικά απόλυτα δίκαιο. Ο πολιτικά οργανωμένος φασισμός με αυτή του τη μορφή που ζήσαμε τα τελευταία 20-30 χρόνια δέχτηκε ένα αποφασιστικό και καίριο χτύπημα. Αλλά απομένει η απάντηση στον κοινωνικό φασισμό ο οποίος δυστυχώς αναπαράγεται καθημερινά. Ο Κρητικός λεβέντης έχει αντικατασταθεί από την καρικατούρα του νεοκρητικού νταή και αυτό είναι το κυρίαρχο πρότυπο του κοινωνικού φασισμού στις μέρες μας και στον τόπο μας.

«Αντλώντας και από το δικό μου παράδειγμα, ο σημαντικότερος τρόπος αντιμετώπισης του κοινωνικού φασισμού είναι να μην φοβηθούμε. Αυτό έγινε και στη δική μου περίπτωση. Δεν φοβήθηκα εγώ, δεν φοβήθηκε η σύζυγος μου, η οικογένεια μου, ο κοινωνικός μου περίγυρος και αντιμετωπίσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε το συγκεκριμένο χτύπημα.»

Όσον αφορά στους δράστες ο Δημήτρης Μακρέας μας τόνισε:

«Δεν είχαμε κάποιο προηγούμενο, δεν είχα ξαναδεί τους δράστες , δεν είχα κάποια επαφή. Το αστείο είναι πως ήταν και οι τρεις από την περιοχή στην οποία δουλεύω, έγραφα φάρμακα στον πατέρα ενός δράστη που με χτύπησε με το λοστό…»

Ο Δημήτρης Μακρέας εκτός από την ιατρική που ασκεί εδώ και πολλά χρόνια, είναι και μουσικός.

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

3 thoughts on “Δημήτρης Μακρέας: Τι λέει σήμερα ο γιατρός που δέχτηκε πριν 5 χρόνια πισώπλατη επίθεση από αγνώστους στα Χανιά

  1. Τα όνοματα είχαν δημοσιευτεί.
    Είναι όλοι πιτσιρικάδες από τα Κουνουπιδιανά.
    Αλλά ο ιατρός δείχνει μεγαλείο ψυχής και συγχώρησε.
    Τι να πει κανείς, αυτό τον ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά στα μάτια μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook