Δημήτρης Κουτσούμπας: Κεντρικά και στα Χανιά τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων

Θέματα που αφορούν τα Χανιά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο δημαρχείο Χανίων, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι κεντρικά ζητήματα που απασχολούν κι εδώ τον τόπο είναι αυτά της πολιτικής προστασίας, όπως η αντισεισμική, η αντιπλημμυρική προστασία κοκ, και τα οποία όπως τόνισε, άπτονται της ζωής και της επιβίωσης και της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο επίσης για έλλειψη έργων υποδομής τα οποία είναι απαραίτητα.

Παράλληλα όπως είπε έγινε κουβεντα και για θέματα σχολικής στέγης, παιδείας και υγείας, επισημαίνοντας πως με τις αρμοδιότητες που χορηγεί το κράτος, προς την τοπική διοίκηση, χωρίς τους απαραίτητους πόρους και χωρίς χρηματοδότηση επιτείνουν το πρόβλημα και τα αδιέξοδα σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς για την ζωή του λαού.Συζητήθηκε επίσης είπε ο κ. Κουτσούμπας και το θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες, άρα όπως σημείωσε χρειάζεται πρόσληψη προσωπικού με σταθερή δουλειά.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα του Φρουρίου του Ιτζεδίν, για το οποίο είπε πως δεν έχει μόνο ιστορική αλλά έχει και πολιτιστική και αρχιτεκτονική αξία.

Είπε πως χρειάζεται να γίνει η αποκατάσταση του, καθώς υπόκειται στην φθορά του χρόνου, ενώ τόνισε με έμφαση πως «πρέπει να φύγει από το υπερταμείο και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, για να αποτελέσει ένα ακόμη μνημείο ξενάγησης, και ανάπτυξης της ιστορικής γνώσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και τις ίδιας της ιστορίας του τόπου για τις επόμενες γενιές.»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης ότι μέσω και της δημοτικής παράταξης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” αναπτύσσεται ένας γόνιμος διάλογος, που έχει να κάνει με τα προβλήματα, που υπάρχουν στην αυτοδιοίκηση και αφορούν στην υποστελέχωση, στην έλλειψη πόρων αλλά και στις γραφειοκρατικές δυσκολίες, που προκύπτον καθημερινά.

“Είμαστε σίγουροι ότι η θέση του Κ.Κ.Ε. και η πίεση προς την κεντρική εξουσία θα βοηθήσει στις όποιες διεκδικήσεις έχουμε θέσει από κοινού για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτά τα σημαντικά θέματα, τα οποία θα απελευθερώσουν δυνάμεις για να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση απρόσκοπτα να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση όμως η παρουσία ενός αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος με μακρά ιστορία στο Δημαρχείο αποτελεί τιμή για την αυτοδιοίκηση. Τον υποδεχόμαστε και ελπίζουμε να έχει καλή δύναμη και καλή συνέχεια στους αγώνες τους οποίους τόσα χρόνια κάνει”, επεσήμανε ο κ. Σημανδηράκης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ηρακλείου, Μ. Συντυχάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτύχης Δαμιανάκης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη και μέλη του Κ.Κ.Ε.

 

Με την ολοκλήρωσή της ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ. Κ. Ε. το συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου, “Χανιά, Ταξίδι στο Όνειρο”, καθώς και τον νέο τόμο της ετήσιας έκδοσης “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ”.

Μετά την συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων, ακολούθησε συνάντηση του κ. Κουτσούμπα, με εκπροσώπους εργαζομένων στο Νοσοκομείο των Χανίων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παροχή των υπηρεσιών υγείας στο νομό Χανίων, και μεταξύ άλλων έγινε λόγος για υποστελέχωση, και υποχρηματοδότηση των δομών της δημόσιας υγείας.zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ