Δημήτρης Κουφοντίνας: Όχι στο αίτημα για άδεια

Απορρίφθηκε το αίτημα για άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Απορρίφθηκε από το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου για ουσιαστικούς λόγους. Τονίζεται ότι δεν έχει τις προϋποθέσεις για την χορήγηση άδειας. Κατάληψη στα γραφεία της Αυγής από υποστηρικτές του “Λουκά” της 17Ν.

Για δεύτερη φορά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου είπε «όχι» στη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αρχίσει απεργία πείνας.

Με το υπ΄αριθμόν 93/2019 βούλευμα τους, ομόφωνα οι δικαστές, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και για δεύτερη φορά έκριναν ότι ο πολυισοβίτης της 17 Ν δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την προηγουμένη άρνηση της άδειας (τον περασμένο Φεβρουάριο) ο Κουφοντίνας είχε πάρει έξι άδειες, 2ημες ή τετραήμερες.

Ωστόσο από τον περασμένο Φεβρουάριο, οι δικαστές ουσιαστικά άλλαξαν τακτική και με το σκεπτικό τους υιοθέτησαν «το «κόψιμο» των αδειών σε κρατουμένους όπως π.χ ο Δημήτρης Κουφοντίνας και άλλοι πολυισοβίτες.

Την Πέμπτη άγνωστοι έσπασαν το κέντρο της Αθήνας ζητώντας να δοθεί η άδεια στον εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ